*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk de rå hotellsuitene

Selv om enkelte bare sover på hotellrommene er det stadig flere som vil ha mer eksklusive suiter. Her fra Hotel Seven Le, Paris, Frankrike som har en egen suite for James Bond fans. Foto: Serge Ramelli (Hotel Seven)

Et av hotellrommene har egen basketballbane.

(SIDE2): For noen velstående reisende, er eksklusivt sengetøy og marmor det som definerer et luksusopphold. Et økende antall hoteller tilbyr nå noe mer enn bare raffinement: temasuiter som lover både søvn og oppsiktsvekkende virkelighetsflukt.

- Folk søker etter en «wow-faktor», sier Nancy Novogrod, redaktør av Travel + Leisure til CNBC.

- Dette er mennesker som har sett mye, og de ønsker noe nytt som kan overraske, glede dem og gi en pause fra hverdagen, sier hun.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Med det i tankene, sjekket avisen hoteller verden rundt for å finne lunefulle suiter.

Se ett lite utvalg av hoteller her

007 Suite
Sted: Hotel Seven Le, Paris, Frankrike
Kostnad: Fra 550 dollar per natt

James Bond-fans vil både være rystet og berørt av denne hyllesten til 007- spionen. Med eget tyrkisk bad, et komplett bibliotek av Bond-filmene, og selvfølgelig noen ultrakule gadgets, deriblant en TV-skjerm og en lampe med en base laget av en (falsk) gylden pistol.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Serge Ramelli

Helikopter Suite
Sted: Winvian Resort, Litchfield, CT

Kostnad: Fra 950 dollar per natt

For høytflyvende finansfolk, kan dette være den ultimate myke landingen. Denne hangarlignende suiten har en 17.000-kilos, fullt restaurert 1968 Sikorsky-helikopter som sitt midtpunkt. Inne i det utrangerte kystvakthelikopteret finner du en salong, bar og underholdningssenter, og en original cockpit, hvor gjestene kan leke «pilot». Rundt selve flyet er det nok av bekvemmeligheter: et gigantisk badekar, peis, og soverom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Winvian

Hardwood Suite
Sted: Las Vegas Palms, Las Vegas, NV

Kostnad: Fra 25.000 dollar per natt

Den 10.000 kvadratmeter store suiten har en privat basketballbane, elektronisk resultattavle, og egen garderobe (som kan fylles med alt fra øl til basketballtrøyer). Suiten har også en full bar, en DJ-boks og et dansegulv – perfekt for å feire etter basketballkampen. Etter kampen kan gjestene sove godt i en NBA-godkjent, ekstra lang seng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Palms.com

Poseidon undervanns suite
Sted: Poseidon Undersea Resort, Fiji

Kostnad: Fra 30.000 dollar per par (7-dagers, 6 natt pakke)

Her er suiten for deg som liker å sove med fisk svømmende rundt. Denne suiten lar gjester ha luksus på en lagune 40 fot under vann. Et tykt akrylvindu innhyller 70 prosent av rommet. Det blir lovet en enestående utsikt over livet i havet. Anlegget tilbyr også et bibliotek, en 100-seters restaurant, samt vinsmaking, dykkeekspedisjoner, og spa-behandlinger – alt med den ultimate havutsikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Poseidon Undersea Resorts

Tiffany Suite
Sted: St. Regis Hotel, New York, NY

Kostnad: Fra 9500 dollar per natt

Audrey Hepburn-fans vil trolig gå lett inn i denne elegante suiten. Høyt over Fifth Avenue, er den 1700 kvadratmeter store suiten pyntet i blått og glitrende lysekroner. Suiten tilbyr utsikt over New Yorks Central Park. Den inkluderer et forseggjort juvelformet speil og en konsoll som fremkaller en forlovelsesring i ekte Hepburn stil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: St. Regis Hotel

Bever Suite
Sted: Winvian Resort, Litchfield, CT

Kostnad: Fra 950 dollar per natt

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Winvian Hotel

Denne suiten er et flott sted å kommunisere med naturen – og beundre naturens oppfinnsomhet.. Her sover du under en ekte bever – som ble funnet i nærheten. Den er trykkvasket og rekonstruert i suiten i taket. Trestammer tjener som rommets bærebjelker, badet har en steamdusj i stein, og et tre-flankert badekar som blir fylt av en foss.

Mikke Mus suite
Sted: Disneyland Hotel, Anaheim, CA

Kostnad: Fra 2700 dollar per natt

For Walt Disney-fans, kan denne suiten være den ultimate opplevelse. Den 1600 kvadratmeter store suiten innbefatter ikoniske Mikke Mus-bilder hele veien, fra utskjæringer i taket til lysarmatur og sengetøy. Stuen har et topp moderne kinosystem og har ikke mindre enn tre flatskjermer. Sjeldne skisser fra Disney biblioteket pryder mange av veggene. Suiten har også noen uventede overraskelser, som skjulte Mikke Mus som vises i dusjen når det blir damp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scott Brinegar

Barbie Suite
Sted: Las Vegas Palms, Las Vegas

Kostnad: Fra 4000 dollar per natt

For enhver jente som har ett Barbie-hus (eller lengtet etter et) så er dette rene drømmen. Denne 2350 kvadratfot store suiten er designet av Jonathan Adler. I suiten finner vi blant annet et speil laget av 65 barbiedukker. Ikke overraskende så prydes leiligheten av fargen rosa. Suiten har også en toveis peis og spektakulær utsikt over Las Vegas. Den kan i tillegg huse opptil 50 gjester.


Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Palms Casino Resort

Knights of the Plaza Tower Suite

Sted: The Plaza Hotel, New York, NY

Kostnad: Fra 1345 dollar per natt

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: The Plaza Hotel

Denne suiten har en rund seng som blir komplett med en 23-fots katedral. Et komplett utvalg av middelalderske kostymer og leker florerer. Som en del av pakken, blir gjester tilsnakket av personalet på hotellet som «Deres majestet». The Plaza arrangerer også en piknik som passer til temaet i Central Parks Belvedere Castle.

Eloise Suite
Sted: The Plaza Hotel, New York, NY

Kostnad: Fra 2045 dollar per natt (inkluderer Edwardian som er suite for foreldre)

For bortskjemte unge damer, er denne suiten en rosa hyllest til Eloise – en heltinne som bodde på Plazas toppetasje i de kjente og kjære bøker av forfatteren Kay Thompson. Suiten er designet av motedesigner Betsey Johnson, Rommet har plass til opptil fire barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: The Plaza Hotel

Hvilken suite ville du sovet i? Kommenter i kommentarfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.