*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk den nye stjErna

- Glem Jern-Erna.

28.08.09 13:17

(SIDE2): Kjendisstylist hyller Erna Solbergs totalforvandling.

Etter onsdagens statsministerduell mot Jens Stoltenberg fikk Erna ros av pr-rådgiver Trond Albert Skjelbred i Nor PR.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Hun har gjort noen gode TV-opptredener, fått positive tilbakemeldinger og opplever gode målinger for tiden. I tillegg var hun heldig med temaene, sa Skjelbred til Nettavisen.

En avstemming i samme artikkel viser at Erna fikk hele 53 prosent av stemmene fra Nettavisen-leserne om hvem de ville ha som ny statsminister.

Les hele saken her: - Ikke akkurat Gro og Kåre

En annen ting som fremsto som veldig åpenbart i TV-duellen, er at Erna Solberg i stor grad har endret image. Vi spurte Side2s faste motekommentator, Storm Pedersen, om så var tilfelle og fikk et rungende «Ja!».

Erna Solbergs forvandling i bilder: Se nederst

For snart et år siden totalslaktet han stilen til Erna Solberg da hun og de andre stortingsrepresentantene var på samlet til stortingsmiddag på Slottet.

«Nå må du ikke gi opp Erna! Det er bare å leie inn noen som kan sakene sine, til å skaffe deg de klærne som gjør det de skal for deg. Nemlig å forskjønne og gjøre deg representabel til enhver tid.», var stylistens dom i oktober 2008. Han belønnet Solberg med terningkast 2.

Les hele saken: - Ikke gi opp, Erna!

Har løftet seg selv
Kjendisstylist og moteredaktør Pedersen har for tiden base i New York, men følger den norske valgkampen. Han legger lite imellom når han for Side2 oppsummerer inntrykket av Erna Solberg i høstens valgkamp.

- Mon tro om det har blitt noe på Jern Erna i det siste, for hun har nemlig vært i smeltedigelen, fått ny fasong, og gløder mer enn noen gang! Om hennes valgløfter ikke holder mål, har hun i alle fall klart å løfte seg selv, melder den munnrappe kjendisstylisten fra New York. Han mener det er på tide å skifte ut kallenavnet hennes til noe langt mer positivt, og foreslår «stjErna».

Storm Pedersen hyller Erna Solberg for hennes hamskifte gjennom den siste sesongen, og mener det kan bidra til stadig større aksept blant velgerne, som igjen vil generere viktige tall for henne som en eventuell framtidig landsmoder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Klær og stil har større makt enn det mange vil innrømme, fordi klær gjør enkelte usikre og er en stor del av måten vi opptrer på. Men når nå den nye stjErna har gjort noen endringer i måten å forholde seg til media på, har dette åpenbart gjort mye for hennes valgkamp, sier Pedersen.

- Fremstår som sikrere enn før
Siden 2008 har Solberg tatt noen valg på hvordan hun vil framstilles, og dette er nok ganske bevisst. Pedersen peker på de viktigste forandringene i fremtoningen til Erna Solberg.

- Håret har fått en fjong fasong. Makeupen er fremdeles dagligdags og naturlig, men mye mer sofistikert, som en høyrepolitiker burde være. Skiftet mellom den «glamorøse» hverdagen på Stortinget og jetsettingen til Slottet, ser ut til å gitt avkastning etter noen mulige skjønnhetstips fra vår egen dronning. Tidligere så ut som om hun virkelig hadde gitt opp etter bare å møte negative tilbakemeldinger fra pressen. Men det er helt på sin plass også, selv om det ikke trenger å havne på forsiden av VG. Det er også en også en del av det å representere. Det ansvaret har hun tatt, og hun virker blidere og sikrere enn før.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Videre ivaretar hun v-hals som forlenger overkroppen og smalner henne. Hun har begynt å forme kroppen med fasongsydde klær, og det kler henne godt. Liker at hun leker med ulike mønstre, som sikkert gjør det litt mer livlig inne i de politiske rommene, og litt skinnjakker og interessante smykker gjør bare at man tenker at denne ellers så blå politikeren faktisk kan drikke en hel eplesider uten å bli brisen.

Men er det ingen ting å utsette på Solberg?

- Egentlig vil jeg ikke fokusere for mye på hva som kunne vært gjort annerledes, når hun endelig gjør så mye riktig.

- Dette er en av våre viktigste politikere, og jeg er glad hun har tatt det ansvaret det er å representere noe mer enn bare noen gamle, blåkledde smurfer i dårlige stoffkvalitet! Hvor denne plutselige gløden hennes har kommet fra vet ikke jeg, men det er uansett en «skjønnhetsbehandling» hun burde kunne få trukket fra på skatten, i tillegg til noen nye frekkheter fra GODE designere.

Erna Solbergs nye image har altså flere lag ifølge Storm Pedersen. Han oppsummerer selv hennes forvandling slik.

- Hun er ikke lengre den harde og utilgjengelige stålkvinnen, som ikke ga folk sjanse til å trenge inn gjennom lag av tilfeldige bomullsjakker, polyesterhelvete og andre fasonger for å skjønne at dette er en kvinne med hjerte for det hun gjør. Nå har hun åpnet opp, blitt mildere i formene og gjort muligheten for kommunikasjon større ved å faktisk bry seg om, og skjønne at det er ikke bare gjennom ord velgerne kommer. Først må de faktisk ha noe interessant å lytte til...

Erna Solbergs forvandling det siste året ser du på bildene under. Holder du musepekeren over bildet får du opp dato for når det er tatt.

2312

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag