NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Vegvesenet (Vegvesenet)

Sjekk den Vegvesen-tabben

Sist oppdatert:
Veiutbygging blir 11 milliarder kroner dyrere. Vegvesenet holdt tett.

Statens vegvesen har i ett år visst at en ny firefelts vei mellom Vest-Agder og Rogaland ikke vil koste 26, men 37 milliarder kroner. Det skriver VG onsdag.

Men først mandag 19. desember fikk politikerne vite om talltabben som dreier seg om kostnader for utbygging av E39 mellom Søgne og Ålgård.

- Dette går ikke an. Dette er jo helt hjelpeløst, sier fylkesordfører Terje Damman (H) i Vest-Agder til VG.

Glemmetabbe
Prosjektleder i Statens vegvesen, Karl Sandsmark, tar på seg det hele og fulle ansvaret for talltabben. Han opplyser til VG at staben hans rett og slett glemte å oppdatere de ett år gamle tallene.

Leder Knut Arild Hareide (KrF) i Stortingets transportkomite reagerer på at veivesenet har kunnet sitte og vite om en vesentlig høyere kostnad på et viktig veiprosjekt et helt år uten å si i fra. Han mener Vegvesenet nå må gå i seg selv og sørge for at liknende ikke skjer igjen.

Ingen skade skjedd
Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) er overrasket over at en slik tabbe kan skje. Men hun mener ingen stor skade er skjedd siden det ennå er lenge til byggingen av veien skal påbegynnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere