*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk denne rederkåken

Foto: C.F. Wesenberg (C.F. Wesenberg)

Selger Klaveness' gamle redervilla ved markagrensen.

24.09.11 21:28

Dette er nok en estetisk luksusbolig, tegnet av stjernearkitekter og bygget for penger fra norsk skipsfart.

LES OGSÅ:Jahres luksus kan bli din

Skipsreder Dag Klaveness fikk bygget det vel 1200 kvadratmeter store huset i rød murstein i 1960.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Det er tegnet av arkitekt Magnus Poulsson, som er mest kjent for å ha tegnet Oslo Rådhus sammen med en annen kjent arkitekt, Arnstein Arneberg.

SELGE BOLIG? Finn megler

Poulsson tegnet også Bærum Rådhus, som han mottok Houens Fonds Diplom for i 1930, ifølge annonsen.

«Eiendommen bærer preg av mange av de samme elementene som kjennetegner Oslo Rådhus, og som stammer fra 1930-tallets funksjonalistiske ideer. »

For 37 millioner kroner kan du sikre deg en eiendom ingen har maken til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: C.F. Wesenberg (C.F. Wesenberg)

Natur og utsikt
Villa Ringiåsen, som den kalles, ligger ikke der man ofte forventer å finne boliger i denne prisklassen. Eiendommen har adresse Vestmarkveien, og ligger på Slependen i Bærum.

Her ligger naturskjønne Vestmarka rett bak, og den andre veien kan man nyte panoramautsikt mot Oslofjorden.

Tomta er på hele 19 mål.

Stein Ødegård er eier Ringiåsen etter at han i 2004 kjøpte eiendommen for 10,4 millioner av Frode Thorvik. Thorvik hadde da drevet stedet som selskapslokale i 12 år.

Ifølge Krogsveen-megler Erik Steen, som skal foretså salget, er iendommen ombygd og oppusset for titalls millioner, og fremstår i dag som en praktfull privatbolig, slik den også var tenkt fra starten, da den ble oppført av Reder Dag Klaveness.

- Dette er ikke bare en arkitektonisk perle, men en kulturhistorisk perle som er utsmykket med flere fantastiske kunstverk, signert Joseph Grimeland, blant annet flere skulpturer i hagen, et veggrelieff ved inngangspartiet og ikke minst en vakker og enorm fresco i spisestuetaket, sier Steen til Nettavisen.

I skattelistene for Bærum står Ødegård oppført med null i formue og null i inntekt. Ødegård driver innenfor eiendomsutvikling med selskapene Pilestredet Park Felt 1 ANS og Bestum 3 ANS.

Ødegårds investeringsselskap, Fawi AS, hadde underskudd på til sammen 15 millioner i 2007 og 2008. I 2009 reiste han kjerringa med et overskudd på en halv million. Fjoråret ble gjort opp med et ørlite underskudd.

Rederpenger
Mye penger hadde skipsrederen som bygde huset.

Skipsreder Dag Klaveness (1913-1986) var sentral i norsk skipsfart i mange år, blant annet som president i Norges Rederiforbund.

Klaveness er et av de mest kjente navnene innenfor norsk skipsfart. Dag Klaveness var sønn av Anton Fredrik Klaveness (1874-1958), som drev rederiet A.F. Klaveness.

En annen familiegren startet rederiet A/S Torvald Klaveness og meglerfirmaet Torvald Klaveness rett etter krigen. The Torvald Klaveness Group driver i dag innenfor tørrlast, og har 78 skip.

SE BILDER UNDER: (alle foto C.F. Wesenberg).

4568

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.