NA24.no

EGENTLIG FORNØYD: Selv om LOs sommerpatrulje fant flere brudd på regelverket, er ungdomsleder Stina Elling Ekenes stort sett fornøyd med arbeidsgiverne i Tønsberg og resten av Vestfold.
EGENTLIG FORNØYD: Selv om LOs sommerpatrulje fant flere brudd på regelverket, er ungdomsleder Stina Elling Ekenes stort sett fornøyd med arbeidsgiverne i Tønsberg og resten av Vestfold. Foto: Asbjørn Olav Lien (Tønsberg Blad)

Sjekk dette før du går på jobb i dag

Er arbeidskontrakten din i orden?

(Tønsberg Blad) LO-ungdommen er nesten forundret over hvor godt sommervikarene i Tønsberg har det.

– Den vanligste feilen er at de ikke har fått arbeidskontrakt, slik de skal. Og når vi påpeker mangelen, er arbeidsgiverne oftest ivrige på å innfri kravet.

Midt i sin egen ferie tar leder i LO ungdom i Vestfold, Stina Elling Ekenes, seg tid til å oppsummere erfaringene fra årets sommerpatrulje, og ikke minst, gi tips til årets sommervikarer i Vestfolds offentlige og private virksomheter.

For vikarene trengs når hjulene må gå rundt mens ferierende fast ansatte nyter sommersola, det være seg i butikker, bensinstasjoner, brusfabrikker eller bo- og behandlingssentre for eldre.

På stell

– Stort sett har alle arbeidsgiverne det på stell når vi er rundt, sier Stina Elling Ekenes til Tønsbergs Blad.

Men ikke alle steder, skulle det vise seg.

Det var mobbing, det var et elendig arbeidsmiljø i en Larvik-bedrift; LO-lederen kan ikke si hvilken.

– Det verste vi fant i Tønsberg var vikarer som fikk kontant betaling, uten lønnsslipp, som de skal ha. Dette var endatil i en veletablert forretning i byen, forteller Ekenes.

– Hva betyr det? Svart omsetning som ikke inngår i regnskapene?

– Vel, jeg har jobbet en del med økonomi på vegne av LO, og hvis en forretning ikke har kassaapparat eller lønnsslipp til sine ansatte, og betaler dem kontant, kan det bety det, sier Stina Elling Ekenes.

Verre er det at lønnsslippen er arbeidstakerens dokumentasjon på at de har betalt skatt.

Fakta: Den viktige kontrakten:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Første bud er at arbeidstakeren har arbeidskontrakt. Den skal inneholde følgende:

■ Type stilling

■ Stillingsbrøk i timer eller prosent

■ Lønn

■ Stillingsinstruks

■ Turnusbeskrivelse.

■ Hvor stort overtidstillegget er. Det skal være minimum 40 prosent av full lønn.

■ Du har rett til pauser hvis du jobber mer enn fem og en halv time om dagen. Har du åtte timers arbeidsdag. skal du ha minst en halvtimes pause i løpet av dagen. Hvis du ikke kan gå fra arbeidsstedet i spisepausen, skal spisepausen regnes som en del av arbeidstida. Det betyr at du skal ha betalt for pausen også.

■ Når du har jobbet i fire uker hos samme arbeidsgiver vil du ha rett på sykepenger fra første sykefraværsdag.

■ Arbeidsgiver har plikt til å gi deg så god opplæring at du uten problemer kan utføre den jobben du er ansatt i. Den tiden opplæringen tar skal regnes som arbeidstid, og derfor lønnes.

■ Dersom det er påbudt å bruke verneutstyr i jobben, skal arbeidsgiveren både skaffe og betale utstyret for deg.

(Kilde: Tønsberg Blad)


– Uten lønnsslipp kan skatteetaten kreve deg for skatt, advarer LO-lederen.

Ordnet på stedet

Men generelt var hun imponert da sommerpatruljen var innom bedriftene i Tønsberg.

– Det er mye bra her, og de har gjerne vikarer som elsker å gå på jobb. Når vi fant brudd på regelverket ble det gjerne ordnet på stedet.

– Det hender sommervikarer blir tilkalt, men så får de kontrabeskjed like før de skal dra på jobb. Kan en arbeidsgiver gjøre det, uten å kompensere dem?

– Det er vanskelig å si, særlig hvis det dreier seg om tilkallingsvakter.

I Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme besøkte LOs sommerpatrulje 38 bedrifter.

– Vi fant brudd hos åtte av bedriftene, altså hver femte. Bruddene vi fant handlet mest om manglende arbeidskontrakter, brudd på overtidsbestemmelsene og at noen manglet lønnsslipp.

Regelen om arbeidskontrakter er krystallklar: Jobber man mer enn én måned, skal arbeidstakeren ha kontrakt i hånden før første måned er omme. Jobber man mindre enn en måned, skal kontrakten være underskrevet av begge parter fra dag én. (Se faktaboks for hva kontrakten skal inneholde).

LES OGSÅ: Norges kjedeligste sommerjobb?

Overtidsbetaling

Nettopp overtidsbetaling er en gjenganger. Det finnes arbeidstakere og arbeidsgivere som tror at man må være ansatt i hundre prosent stilling før overtid blir utløst når man jobber lengre dager.

Ordningen er enkel, ifølge LO:

– Hvis du jobber mer enn ni timer per dag, eller mer enn 40 timer i uka, skal det betales minimum 40 prosent overtidstillegg, påpeker ungdomssekretæren i LO.

– Og har bedriften tariffavtale er tillegg minst 50 prosent.

Det finnes bedrifter som har avtaler om mer, noen 70 prosent, andre får dobbelt betalt per overtidstime.

Hele Vestfold

I fjor besøkte LOs ungdomspatrulje 401 bedrifter i Vestfold, i år 271.

– Men vi hadde lengre dager og snakket med flere ungdommer enn i fjor, sier Ekenes, som forteller at patruljen i alt fant 48 brudd på regelverket.

– Det tilsvarer 17,4 prosent, og det synes vi er høyt. Likevel er det under landsgjennomsnittet, og det er bra. Jeg tror årsaken til økningen fra i fjor til i år er at vi har snakket med flere ungdommer, sier Ekenes, som påpeker at flesteparten av bruddene er enkle å ordne opp i.

– Målet er jo null brudd på bestemmelsene, sier hun.

Les flere saker fra Tønsberg Blad.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere