NA24.no

Sjekk din skolekommune her

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Her kan du sjekke hvordan din kommune har gjort det på årets nasjonale prøver.

Skolene i Drammen ligger på tiendeplass og gjør det dårligst av de største kommunene i lesing på 5. trinn, viser tall fra Kunnskapsdepartementet.

Utdanningsdirektoratet arrangerte i september nasjonale prøver i matematikk og lesing i engelsk og norsk for 5. og 8. trinnet.

Her er rangeringen mellom de ti store store kommunene for lesing på 5. trinn:

Bærum 1

Oslo 2

Stavanger 3

Tromsø 3

Trondheim 5

Bergen 6

Sandnes 7

Kristiansand 8

Fredrikstad 9

Drammen 10

Her kan du sjekke alle resultatene(Resultatene er delt opp i tre nivåer for 5. trinn, der nivå 3 er best. For 8. trinn er nivå 5 best.)

Stoppet sammenligning
Den rødgrønne regjeringen endret de nasjonale prøvene da de det tok over for to år siden. Kunnskapsdepartementet offentliggjør resultatene kun på kommunal og fylkesnivå, og ikke hver enkelt skole. På den måten er det ikke lenger mulig å sammenligne skolene.

- Prøvene er ikke for å rangere, men for å forbedre. Nasjonale myndigheter skal kunne målrette innsatsen innenfor spesielle fagområder og for enkelte elevgrupper og lærere, sa kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell (SV) da han la fram resultatene tirsdag.

Solhjell lover at foreldrene skal få vite resultatet for sitt barn og sin skole. Men det blir altså ikke mulig å få offentlig informasjon om hvordan naboskolen har gjort det.

Har funnet skoleløsningen
Solhjell sier at skolemyndighetene vet hvorfor det er store forskjeller mellom kommunene. For det viser seg at utdanningsnivået er høyt i kommunene med skoler som skårer bra på testene.

For de store kommunene er utdanningsnivået som følgende:

Bærum 1

Oslo 2

Stavanger 4

Tromsø 5

Trondheim 3

Bergen 6

Sandnes 8

Kristiansand 7

Drammen 9

Fredrikstad 10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere