NA24.no

Sjekk gigantisk regnefeil

Banken raser etter at megler bommet med 620 millioner.

Morgan Stanley presenterte i går svake resultater for andre kvartal. Det viser seg nå at resultatene for renteavdelingen har blitt feilvurdert av en megler.

NA24 – din næringslivsavis

Megleren, som verdivurderte posten feil, har nå blitt suspendert av banken.

Sinte
- Vi er veldig irriterte, men i disse tider med stressede markeder, vil man forvente å se folk oppføre seg uordentlig, sa Colm Kelleher, finansdirektør i Morgan Stanley, under en analytikerkonferanse, ifølge Marketwatch.

Ifølge Kelleher har Morgan Stanley de kontrollorganene som skal til for å oppdage avvikene. Og det er det nå banken har gjort. Megleren, som nå er suspendert, har feilvurdert kredittposisjoner for rundt 120 millioner dollar, nærmere 620 millioner kroner.

Tredje gang siden nyttår
Dette er tredje gang siden nyttår at en investeringsbank har blitt utsatt for meglers feilvurderinger.

Credit Suisse suspenderte flere meglere etter at de hadde overvurdert en obligasjonspost med så mye som 2,85 milliarder dollar, eller 14,7 milliarder kroner.

I januar ble investeringsbanken Societe General rammet av svindleren Jerome Kerviel. Svindleren kostet banken mer enn 7 milliarder dollar, 36 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere