Sjekk Giskes gigantiske mobilregning

Foto: Kyrre Lien (NTB/Scanpix)

21.03.13 11:27

Ap-statsråden brukte mobilen for cirka en kvart million kroner i visshet om at skattebetalerne får regningen.

Næringsminister Trond Giskes mobilregning var på 246 952 kroner i 2012. Det skriver VG onsdag. Tablidavisen har gått gjennom samtlige statsråders mobilbruk.

Næringsministeren ligger suverent på toppen. I 2012 brukte han 241.478 kroner på bruken av mobiltelefon, i tillegg til 5474 kroner til Ipad og mobilt bredbånd.

Kommunikasjonssjef Trond Viken forteller til VG at statsråden er på reise og ikke har anledning til å kommentere saken.

Men gjennom sin kommunikasjonssjef sier Giske følgende til VG:

– Huff, jeg visste ikke at summen var så høy. Det meste er datatrafikk i utlandet. Jeg har mange jobbreiser, også utenfor Europa. Men dette er likevel altfor høyt. Det er ikke bra. Jeg skal være flinkere til å slå av roaming og begrense bruken, særlig i dyre land.

Giskes regning er dobbelt så høy som nummer to på listen, SVs prateglade bergenser, utviklingsminister Heikki Holmås (121 611 kroner).

Mobil-Trond har en regning som omtrent tilsvarer det samlede beløpet statsminister Jens Stoltenberg (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), helseminister Jonas Gahr Støre (Ap), justisminister Grete Faremo (Ap) og kommunalminister Liv Signe Navarsete(Sp) fikk i regning i fjor, skriver VG.

Men den høye regningen skyldes også overfakturering. En feil i Telenors fakturasystem førte til at statsråden ble overfakturert med 89.368 kroner.

- Da vi skulle be Telenor om de spesifikke regningene, så fant Telenor ut at jeg var overfakturert med 90.000 kroner, sier Giske til VG.

Men selv etter at feilen er rettet opp er Giske den statsråden som bruker mobilen mest, med 157.584 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.