NA24.no

Sjekk Lunds «Premier League»-lønn

TIL SALT I MATEN: Helge Lund (til høyre) slutter som sjef i Statoil og går til jobb i England der han får en solid «Premier League-lønn». (konstituert sjef i Statoil Eldar Sætre til venstre)
TIL SALT I MATEN: Helge Lund (til høyre) slutter som sjef i Statoil og går til jobb i England der han får en solid «Premier League-lønn». (konstituert sjef i Statoil Eldar Sætre til venstre) Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Kan ifølge avis håve inn dobbelt så mye i uka som Liverpools Daniel Sturridge.

Eks-Statoilsjef Helge Lund kan tjene 180 millioenr kroner årlig og totalt 890 millioner kroner på fem år hos britiske BG Group. Det viser beregninger utført av Dagens Næringsliv (DN).

Omregnet til ukeslønn, som ofte brukes som mål på fotballlønningene til stjernespillerne i engelske Premier League, vil i så fall Lund kunne føre opp en inntekt på 327.000 pund i uka (cirka 3,4 millioner kroner) i sitt private budsjett.

Det er for eksempel mer enn det dobbelte av den nye lønna til Liverpool og Englands stjernespiss Daniel Sturridge. Sturrigde signerte nylig ny kontrakt med Liverpool som gir ham 150.000 pund i uka i fem år fremover (1,6 millioner kroner).

Les kommentarer om saken fra sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen Gunnar Stavrum:

Kritikerne kan holde munn

Finn en billigere sjef for Statoil

Les også: Helt greit om ny Statoil-sjef  vil ha 90 millioner i årslønn

Ifølge DN ligger Lunds grunnlønn på 15,7 millioner kroner, pensjonserstatningen er på 4,7 millioner, bonusavtalen er verdt 31,3 millioner, mens aksjebonus beløper seg til hele 93,9 millioner. Han får fem millioner kroner i flyttepenger og 31,3 millioner kroner i kompensasjon for opptjent Statoil-bonus.

Lund tjente drøyt 100 millioner kroner i sine ti år som Statoils toppsjef, men kan ifølge DN oppnå det samme etter bare sju måneder i sin nye jobb i London, forutsatt maksimal bonusuttelling.

Kommunikasjonssjef Kim Blomley i BG Group opplyser til Dagens Næringsliv at Lunds årslønn blir på 2 millioner pund, eller rundt 15 millioner kroner.

- Det er en betydelig sum. Han er sikret en lønn på 2 millioner pund i året. For øvrig er 75 prosent av ytelsene basert på prestasjoner, og han må innfri høye forventninger dersom han får full uttelling, sier Blomley til DN.

Oljeprofessor Øystein Noreng ved BI mener at et solid lønnshopp og nedskjæringer på norsk sokkel høyst sannsynlig er grunnen til at Helge Lund droppet Statoil til fordel for BG Group.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere