*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk politiets elleville lønnsfest

Politidirektør Odd Reidar Humlegård begrunner overfor Dagbladet lønnsøkningen blant annet med økt fokus på rekruttering, kompetansestyrking og mindre bruk av konsulenter. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Polititoppenes snittlønn nærmer seg millionen

12.12.14 08:01

De 50 best betalte ansatte i Politidirektoratet har i gjennomsnitt økt lønnen med over 150.000 kroner fra januar 2013 til november i år.

Mens gjennomsnittslønnen for snart to år siden var 834.464 kroner, er den nå oppe i 988.820 kroner, en vekst på 18,5 prosent, skriver Dagbladet.

I Norge var lønnsveksten til sammenligning 7,3 prosent i denne perioden.

Antall ansatte i Politidirektoratet som tjener over 1 million kroner, har steget fra 7 til 17 fra starten av januar 2013 til i dag, viser utregninger avisen har gjort basert på lønnsopplysninger fra Politidirektoratet.

Ettersom politidirektør Odd Reidar Humlegård selv er ansatt av Justisdepartementet, er ikke hans årslønn på 1.525.000 kroner med i beregningen. Humlegård tjener for øvrig mer enn statsminister Erna Solberg (H) som har en årslønn på 1.519.700 kroner.

Den kraftige lønnsveksten i Politidirektoratet skyldes ifølge Dagbladet både nyansettelser og opprykk over flere lønnstrinn for flere medarbeidere.

Hanne Kristin Rohde, som i mange år var leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, reagerer på lønnsfesten for sjefene i Politidirektoratet.

- Jeg unner alle i politiet en høyere lønn. Det fortjener de. Men jeg kjenner ikke begrunnelsene for å gi lederne i Politidirektoratet en slik enorm lønnsøkning. Hvis det er riktig, er det rett og slett vanskelig å forstå, sier Rohde til Dagbladet.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård begrunner overfor Dagbladet lønnsøkningen blant annet med økt fokus på rekruttering, kompetansestyrking og mindre bruk av konsulenter. Dette har ifølge Humelgård vært nødvendig for utviklinge etaten i henhold til den kommende politireformen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.