*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk prisforskjellene blant Norges fornøyelsesparker

Om sommeren strømmer nordmenn til fornøyelsesparkene rundt om i landet. Øverst til venstre er bilde av SpeedMonster-karusellen på Tusenfryd, øverst til høyre er nye geopardene i Kristiansand Dyrepark, nederst til venstre er fra Eventyrslottet i Hunderfossen og nederst til høyre er bilde fra et av bassengene i Bø Sommarland.

Prisene på fornøyelsesparker varierer stort. Skal du spise der i tillegg, kan det koste deg skjorta.

10.07.14 08:42

Sommeren er høysesong for alle Norges fornøyelsesparker. Spesielt i juli er det mange som tar turen for å kjøre karuseller, skli på sklier, se på spennende dyr eller bade i store bassenger.

Nettavisen har i den forbindelse sjekket prisene på forskjellige fornøyelsesparker rundt om i Norge. I tillegg har vi sjekket prisene på pizza hos de forskjellige parkene.

Alle prisene er høysesongpriser.

Se tabell nederst i saken!

Dyreste har hatt rekord
Den dyreste av fornøyelsesparkene er Kristiansand Dyrepark. Her betaler barn 489 kroner for å komme inn, og voksne 549 kroner. Dette er en kombibillett med badeland og dyrepark.

Det er viktig å presisere at Kristiansand Dyrepark også har priser for hvis man kun vil bruke dyreparken eller kun vil bruke badeland. Hvis man kun vil bruke dyreparken koster dette 339 kroner for barn, og 399 kroner for voksne. I denne sammenligningen vil parken likevel være den dyreste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristiansand Dyrepark fikk nylig inn geparder i parken. Foto: Ole Martin Buene/dyreparken

Administrerende direktør Per Arnstein Aamot forteller likevel at de får svært få rekajsoner på prisene.

- Vi har denne prisen fordi vi mener den er riktig i forhold til produktet vi tilbyr. Prisen er verdt det innholdet du får, sier Aamot til Nettavisen.

Han kan vise til at folk strømmer til parken tross prisen.

- Så langt har vi hatt bra besøkstall. Juni i år har vært den beste noensinne. Juli har vært helt ok, men de neste tre ukene vil være helt avgjørende i forhold til hvordan besøkstallene vil komme til å bli til slutt, sier Aamot.

Så langt har juli sett bra ut og Aamot krysser fingrene for at de tre neste ukene også skal bli bra.

I dyreparken ligger pizzaprisene mellom 229-269 kroner, med en overvekt på rundt 230 kroner.

Nettavisen har sjekket prisene på en rekke produkter og tjenester tidligere:

Les også: Et hav av prisforskjell på ferske reker

Les også: En hundrings for en øl? Pyttsann!

Les også: Denne softisen setter sinnene i kok

Les også: - 70 millioner er en fornuftig pris

- Sjeldent noen sier vi har lave priser
Tusenfryd er den fornøyelsesparken som ligger nærmest hovedstaden. Prisene hos denne parken har vært mye omdiskutert.

- Det er sjeldent noen sier ifra at de synes vi har lave priser, men vi får også få reaksjoner på at vi har høye priser. Faktum er at vi ikke har regulert opp prisene de siste tre sesongene, de er på samme nivå som i 2012. I forhold til hva vi får av tilbakemeldinger så har vi få negative på prisen, sier økonomidirektør i Tusenfryd, Iver Fyksen, til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SpeedMonster på Tusenfryd er en populær karusell som går rimelig fort. Foto: Tusenfryd

Alle barn under 95 centimeter kommer inn gratis i parken. For dem mellom 95-120 centimeter koster billetten 315 kroner i billettluken, 299 kroner på nett hvis du kjøper 1-6 dager før, og 269 kroner på nett hvis du kjøper over sju dager før.

De over 120 centimeter må punge ut med 389 kroner i billettluken, 379 kroner på nett 1-6 dager før, og 299 kroner på nett hvis du kjøper over syv dager før.

- Prisen er valgt fordi den bør stå i forhold til tilbudet man får og det mener at det er et realistisk forhold mellom de to tingene. Vi følger også med på hva andre aktører tilbyr av priser, sier Syksen.

Besøkstallene hos Tusenfryd hittil i år har vært akkurat samme som i fjor. Sist fredag hadde 200.000 gjestet fornøyelsesparken. Nå krysser de fingrene for fint vær videre.

Skal du ha pizza koster det 275 kroner. Forhåndskjøper du på nett koster det 225 kroner.

Her er det billigst inngang
Billigst ut blant fornøyelsesparkene kommer Bø Sommarland. Som er et stort utendørs badeland. Parken er blant annet kjent for den vågale sklien, Magasuget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bø Sommarland er et stort utendørs badeland fylt med mange vannsklier og badebassenger.

Alle under 95 centimeter kommer inn i parken gratis. De mellom 95-140 centimeter betaler 289 kroner i billettluken, og 249 kroner på nett. Folk over 140 centimeter betaler 299 i billettluken, og 249 på nett.

- Vi har ikke fått noen reaksjoner på prisen. I år har vi satt den ned igjen, så skulle ikke tro det er noe annet et positivt, sier parkdirektør Mattis Willms til Nettavisen.

I fjor kostet det 329 kroner for de over 140 centimeter å komme inn.

- Vi har hatt bra med besøk hittil i år. De tre siste dagene har det vært dårlig vær og vi ligger derfor 3000 bak i fjor. Men folk kommer uansett om det regner. Nå kommer storværet, så vi er bare positive, sier Willms.

Hos Sommarland må man betale 220 kroner for en pizza.

Klikk på bildet for å forstørre.

En av Kongeparkens attraksjoner er en brannstasjon for barn. Her lærer barna hva de skal gjøre når brannalarmen eller røykvarsleren går. Foto: Marie von Krogh (NTB scanpix)

Kongeparken:
Kongeparken ligger rett uten for Stavanger sentrum og beskriver seg selv som hovedkvarter for magi og spenning. Barn under 90 centimeter er gratis, mens de over 90 centimeter må betale 319 kroner for å komme inn i parken i billettluken, og 309 på nett. Voksne må betale 379 i billettluken, og 369 kroner på nett.

Her er det også mulig i kjøpe med en matkupong i inngangsprisen, som kan brukes på utvalgte steder. 398 kroner i billettluken og 349 kroner på nett for barn. 509 kroner for voksne i billettluken og 479 kroner på nett.

Her får Nettavisen kun oppgitt pris på pizza per stykke, som er 35 kroner stykket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hunderfossen er kjent for det stor trollet, som kalles Hundertrollet. Foto: Esben Haakenstad (Hunderfossen)

Hunderfossen:
Hunderfossen er en familiepark som ligger rett utenfor Lillehammer. Her kommer alle under 95 centimeter inn gratis. De mellom 90-120 centimeter betaler 320 kroner, og de over 120 centimeter betaler 375 kroner.

Hos Hunderfossen 249 for familiepizza.

Hva synes du om prisene på fornøyelsesparker i Norge? Si din mening i kommentarfeltet.I tabellen nedenfor har vi samlet prisene. Alle prisene er de du betaler i billettluken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hos Tusenfryd er man barn hvis man er mellom 90-120 centimeter, Hunderfossen mellom 95-120, Bø Sommarland mellom 95-140 centimeter og i Kongeparken er man barn hvis man er under 90 centimeter.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag