*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk skatten din her

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Alle selvangivelser er ute. Sjekk skatteoppgjøret ditt her.

02.04.13 21:32

Natt til tirsdag 2.april fikk 3,9 millioner lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende tilgang til selvangivelsen for inntektsåret 2012 elektronisk på skatteetaten.no. Nå starter også utsendelsen av selvangivelsen på papir.

Her sjekker du.

- Det er viktig at alle kontrollerer at beløpene i selvangivelsen stemmer med lønns- og trekkoppgavene fra arbeidsgiver og årsoppgaver fra banker, NAV, barnehager og så videre. For at selvangivelsen skal bli riktig må alle beløp være korrekte og tatt med, skriver Skatteetaten i en melding.

- Vi oppfordrer alle til å sjekke selvangivelsen, og til å føre opp beløp som ikke er med. Du må særlig huske å få med fradragene som du kan ha rett på, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Frist for å endre og levere er 30. april. Har du ingen endringer, trenger du ikke levere.

På nest siste side i selvangivelsen ser du en foreløpig beregning av tilgodebeløp eller restskatt, men det er først når skattekontoret har behandlet selvangivelsen din, at du får vite nøyaktig hvor mange penger du får igjen eller skylder. Det er dette vi kaller skatteoppgjøret.

Skatteoppgjørene kommer i flere puljer. Første pulje med skatteoppgjør er klar 26. juni. Hvis du leverer selvangivelsen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst i august.

Ingen endring = ingen levering
Sjekk at opplysningene i selvangivelsen stemmer. Har du ingen endringer, trenger du ikke levere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.