*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk skatten her og nå!

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Titusenvis av nordmenn har fått tilgang til skatteoppgjøret sitt.

19.10.10 15:52

De fleste lønnstakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret sitt allerede i juni, men mange har måttet vente til høsten. Nå er skattetallene sluppet også for denne gruppen.

Skatteetaten har sendt sms til skatteytere som tidligere har registrert seg som elektroniske brukere eller som har bestilt pinkoder til Minid. Disse kan se oppgjøret allerede nå via altinn.no eller minside.no.

Guide til innlogging finnes her: Minid og her: altinn.no

Disse får oppgjøret nå
De som nå får skatteoppgjøret er:
* Næringsdrivende
* Selskap
* Lønnstaker og pensjonist som er gift med næringsdrivende
* Lønnstakere og pensjonister som skattekontoret trenger mer tid til

(dette gjelder skattytere som for eksempel kan ha formue/inntekt i flere kommuner - mottatt etterbetalt pensjon - næringsvirksomhet/andel i deltakerlignet selskap - søkt om utsettelse med innlevering av selvangivelsen - opplysninger i merknader/vedlegg til selvangivelsen - differanse mellom opplysninger i selvangivelsen og innberettet beløp fra arbeidsgivere, banker mv)

Skatteoppgjøret offentliggjøres onsdag
Onsdag 20. oktober legger Skatteetaten ut hele oppgjøret til offentlig gjennomsyn. Pressen får tilgang til skattetallene klokka 03 på natten, mens tallene blir tilgjengelig for alle på internett fra klokka 08.00.

For de som får oppgjøret nå er fristen for å klage 10. november. Fristen for betaling av restskatt er 10. november (første termin) og 15. desember (andre termin)

Kan trekke restskatt
Selv om skatteoppgjøret viser at du har skatt til gode er det ikke sikkert at du får beløpet utbetalt. Skylder du skatt for tidligere år vil tilgodebeløpet bli brukt til å dekke dette. Tilgodebeløpet kan også bli brukt til å dekke bl.a. skyldig arveavgift, bidragsgjeld, visse kommunale avgifter og årsavgift for bil.

Har du penger til gode melder Skatteetaten at de blir overført til bankkonto i løpet av kort tid.

Sjekk naboen
Onsdag morgen vil årets skattelister bli publisert her.

Her vil du få muligheter til å søke selv på skatten til alle kjente og ukjente, samtidig som det vil bli produsert flere saker på NA24 og Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.