NA24.no

Sjokkerende G8-demo

Demostrasjonen knyttet til G8-møtet i Tyskland utviklet seg til sjokkerende scener.

Tysklands verste opprør på tiår skjedde da demotrasjonene mot G8-møtet i Tyskland utviklet seg i helgen. Søndag var den tyske kansleren ute å kalte helgens gatekamp for sjokkerende. Hun sa videre at hun stolte på at politiet ville stoppe ytterligere voldsepisoder på denne ukens G8-møtet

Kampene mellom politiet og demostrantene i Rostock i Nord-Tyskland, førte til at rundt 1.000 personer ble skadet. Dette overskygget totalt Tysklands forberedelser til møtet denne uken. Det ble også klart at kravet om økt sikkerhet rundt møtet kom frem, og søndag sperret politiet veiene i nærheten av luksushotellet Heiligendamm.

Det var en rekke militante aktiviser som møtte tungt bevepnede politi lørdag. Merkel sa til tysk TV søndag at flertallet av tyskerne ikke var voldelige. Ledelsen for demostrasjonen og politiet skyldte på utenlandske vestreorientert radikale for hoveddelen av voldsepisodene. De kom også med uskyldning til politiet.

I flere timer var det kaotiske scener i Rostock lørdag kveld, med svart røyk fra brennende biler, og demonstrater kledd i svart som kastet stein, flasker og pinner på politiet. Demonstrantene meldte at det totalt var 80.000 med i protesten mot G8-møtet, mens politiet anslår at rundt 25.000 var med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere