*Nettavisen* Økonomi.

Sjokkert over Jens

Per-Kristian Foss overrasket over redaktørinnblandingen.

14.01.08 08:12

Høyres nestleder Per-Kristian Foss sier han er sjokkert over Ap-toppenes innblanding i rekrutteringen i A-pressen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kåre Valebrokk skrev i går i Aftenposten om prosessen rundt rekrutteringen av ny toppsjef til A-pressen etter Alf Hildrum.

Styreleder Knut Brundtland inviterte Telenors Stig Eide Sivertsen, samt statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre hjem til seg for å snakke om kandidaturet til tidligere statssekretær Jan Erik Larsen.

Nå sier Foss han er overrasket over at de to politikerne deltok på et slikt møte.

- De bruker sin prestisje på å legge partipolitisk press i en sak som denne. Staten er en storeier i norsk næringsliv og presse. I tillegg er staten regulator. Det er en åpenbar fare ved å sitte på så mange sider av bordet, sier Foss til Aftenposten.

Også generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer.

- Jeg er overrasket over at Stoltenberg og Støre gikk så aktivt inn for Jan Erik Larsen. Stoltenberg og Støre representerer parti- og statsmakt, dette er ikke noe heldig for A-pressen, og det er heller aldri vakkert i forhold til mediebedrifter, sier Kokkvold til Aftenposten.

Støre sier i dag til avisen at han ikke oppfattet møtet som et overtalelsesmøte, men at han og Stoltenberg stilte som referanser for Larsen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag