Kronen svekker seg seks øre mot euroen og åtte øre mot dollaren i løpet av kort tid mandag. En euro gikk fra å koste 9,61 til 9,67 kroner fra klokken 15 til klokken 16, mens dollar på samme tid fra 7,71 til 7,79 kroner.

Økonomer Nettavisen har snakket med, sier det ikke er noen åpenbar grunn til at kronen faller så mye som den har gjort mandag.

Det er imidlertid verdt å merke seg at oljeprisen har falt samtidig som det ble lagt frem svake boligtall tidligere mandag.

Oljeprisen er ned to dollar siden fredag i forrige uke og boligtallene, lagt frem mandag, var de svakeste for januar på ti år.

Les også: Boligprisene steg to prosent i januar

- Det er en betydelige bevegelse. Vi fikk svake boligpristall, men vi har ikke sett noen sterk korrelasjon mellom boligpris og krone. Samtidig er oljeprisen ned 50 øre, men det skulle ikke tilsi en så kraftig svekkelse, sier Joachim Bernhardsen, analytiker i Nordea Markets, til Nettavisen.

Han viser at fallet uansett tyder på at markedet er negativ til kronen for tiden.

- Et så kraftig utslag, uansett hva det skyldes, viser at det er et negativ sentiment i markedet for kronen, sier Bernhardsen.

Kronen tar seg litt opp igjen etter sjokkfallet, men ligger nå 9,66 mot euro og 7,77 mot dollar.