*Nettavisen* Økonomi.

Sjokkmåling for Bush

Populariteten til president Bush har aldri vært lavere enn i dag.

28.02.06 11:51

(NA24): En fersk meningsmåling fra fjernsynsstasjonen CBS News viser at kun 34 prosent av amerikanerne mener George W. Bush gjør en god jobb som president. Det tilsvarende tallet var 42 prosent i forrige måned.

I den samme undersøkelsen går det frem at 59 prosent av USAs befolkning er misfornøyd med presidenten. Tallene er enda svakere enn den forrige bunnrekorden etter orkanherjingene i fjor høst.

Fallet skyldes delvis den tilspissede situasjonen i Irak og faren for borgerkrig i landet. 62 prosent av de spurte mener USAs forsøk på å stabilisere Irak ikke fungerer, mens 36 prosent mener Irak-innsatsen er god.

En annen faktor til nedgangen i populariteten er striden rundt det arabiske selskapet Dubai Ports World, som har sikret seg driften av seks viktige havner i USA. Både republikanske og demokratiske politikere har krevd at havneavtalen kanselleres av frykter for at det arabiske eierskapet øker terrorfaren i landet, men Bush har stilt seg på Dubai Ports Worlds side i striden.

Ifølge Washington Post mener hele 70 prosent av USAs befolkning at avtalen bør stanses, mens 21 prosent mener eierskapet ikke skaper problemer for landet.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag