Etter å ha ligget bak Demokratenes antatte presidentkandidat Hillary Clinton med fire prosentpoeng i to uker, har Republikanernes antatte presidentkandidat Donald Trump nå karet til seg en ledelse på den siste meningsmålingen til Rasmussen Reports. Trump leder nå med 43 prosent oppslutning, mens Clinton ligger på 39 prosent.

Tolv prosent foretrekker en tredje kandidat, mens fem prosent har ennå ikke gjort seg opp noen mening.

Undersøkelsen ble gjennomført via telefon og Internett på mandag og tirsdag, og har tatt utgangspunkt i sannsynlige velgere.

Brexit og Istanbul-terror
Dette er den høyeste oppslutningen Trump har hatt på Rasmussens målinger. Han har i snitt ligget på en oppslutningen på rundt 40 prosent.

Rasmussen Reports skriver at det spekuleres på om britenes beslutning om å forlate EU, kan ha styrket den økonomiske nasjonalismen i USA, som proteksjonisme, hvilket er bra for Trump.

Les også: Obama driver valgkamp sammen med Clinton

Videre skriver Rasmussen Reports at terrorangrepet i Istanbul på mandag, også kan ha styrket oppslutningen til Trump. Trump er som kjent en tilhenger av en strengere politikk overfor det han omtaler som radikal islam.

Trump holdt også en stor tale om jobb og handel på tirsdag, som selveste The New York Times omtalte som «kanskje det kraftigste argumentet for hans omstridte kandidatur (…) at tiden for globalisme er over og at en ny tilnærming er nødvendig».

Obama er historisk populær
En annen måling viser at 67 prosent av demokratene foretrekker en tredje presidentperiode med Barack Obama fremfor å få Clinton inn i Det hvite hus, skriver The Hill.

Det er imidlertid en umulighet, ettersom grunnloven i utgangspunktet ikke tillater en president å sitte i mer enn to perioder. Hver periode utgjør fire år.

Obama nyter en overraskende høy popularitetsoppslutning for å være en president som nærmer seg slutten av sitt presidentskap. Han har en popularitetsoppslutning på 80 prosent i eget parti, ifølge en meningsmåling som er utført for Washington Post-ABC.

Til sammenligning hadde Bill Clinton og George W. Bush henholdsvis 60 og 40 prosent popularitetsoppslutning i eget parti da de nærmet seg slutten av presidentskapet.

Les også: Dette sier Obama om Brexit-hysteri og Norge

Clinton sliter
Clintons popularitet i eget parti har rast siden i fjor høst. I november i fjor hadde hun en popularitetsoppslutning på 63 prosent i en Gallup-undersøkelse. Oppslutningen raste ned til 36 prosent i april måned.

Clinton har blant annet slitt med den såkalte e-postskandalen, samt håndteringen av ambassadeangrepet i Benghazi, som førte til at flere amerikanske diplomater ble drept, inkludert ambassadøren.