NA24.no

Sjokkmelding ryster børsen

Sist oppdatert:
Skrell setter sitt tydelige preg på handelen.

Resultatvarselet til Aker Yards er med på å sende Oslo Børs nedover. Hovedindeksen er ned 0,70 prosent til 513,14 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Fredagens store hendelse er Aker Yards skrell. Aksjen faller hele 27,57 prosent til 77,50 kroner etter at de melder om svake marginer. I et varsel advarer de om at driftsmarginene blir langt svakere enn hva de tidligere har regnet med. Det er særlig fergevirksomheten som sliter med press på leverandørsiden. Hovedsakelig dreier det seg om tre finske verft som ikke klarer å levere på høyde med hva man hadde forventet.

Etter å ha gått gjennom kostnadsestimatene har selskapet forventninger om driftsmarginer (EBITDA-margin) på rundt 5 og 6 prosent i 2008, men beholder det langsiktige målet om 7 prosent. For forretningsområde Cruise & Ferries venter Aker Yards en EBITDA-margin på rundt 2,5 og 3 prosent i 2007.

Det er for svakt med tanke på høykonjunkturen i bransjen og i økonomien. Markedet er ikke nådige og verdier for rundt 3,32 milliarder kroner er skrelt vekk. Aker Yards er den mest omsatte aksjen.

Oljeprisen faller tilbake etter å ha vært høyere tidligere fredag. Økende oljelagre i USA fikk først oljeprisen til å falle tilbake torsdag ettermiddag, men ny uro i Nigeria sendte oljeprisen til de høyeste nivåene siden august i fjor. Et fat nordsjøolje med levering i august koster 74,30 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil er ned 0,79 prosent til 187,50 kroner, mens Norsk Hydro faller 0,43 prosent til 234,25 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere