*Nettavisen* Økonomi.

Sjokkovergang: Brendan Rodgers blir ny United-manager

Brendan Rodgers sjokker fotballverden og blir ny United-sjef. (AP Photo/Jon Super) Foto: Jon Super/ (NTB Scanpix/Ap)

- Dette er en drøm som blir virkelighet. Det blir ikke større enn United.

01.04.14 10:00

Brendan Rodgers har hatt stor suksess som Liverpool-manager. Seks serierunder før slutt topper laget Premier League og har nå mulighet til å vinne sitt første seriegull på 24 år.

YNWA

Nå har han imidlertid gitt Liverpools kjente slagord, «You Never Walk Alone», en helt ny mening.

En av Englands mest troverdige aviser, Manchester-avisen The Guardian, avslører i dag at Rodgers har takket ja til et fantastisk tilbud fra Manchester United.

Nettavisen har valgt å stenge kommentarfeltet, da vi vet at mange Liverpool-fans vil være meget opprørt. Send imidlertid en melding tilred@nettavisen.noog si din mening.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile The Guardian)

United en drøm

Avisen overrumplet Rodgers mandag kveld, da han feiret signeringen på en av Manchesters mest eksklusive restauranter, to-stjerner’n The French.

- Hva kan jeg si? Dette er en drøm som blir virkelighet. Det blir ikke større enn United, sier Rodgers til The Guardian.

Planen var at sjokkovergangen skulle annonseres klokken 12.00 engelsk tid i dag, men nå kom altså The Guardian de to lagene i forkjøpet.

- Jeg har hatt snart to fantastisk år i Liverpool, men når man får et tilbud om å lede verdens største klubb Manchester United, kan man ikke si nei, sier Rodgers.

150 millioner i året

Assistenttrener Colin Pascoe vil lede Liverpool mot West Ham på søndag.

Rodgers blir også en av verdens best betalte trenere. Etter hva The Sun erfarer skal den totale lønnspakken til Rodgers ligge på 150 millioner kroner i året, hvis han får suksess i både Premier League og Champions League.

75 av millionene er bonusrelatert og avhenger av at han drar hjem gull i de to nevnte turneringene.

Klikk på bildet for å forstørre.

David Moyes har fått sparken i United. Med seg ut døra får han 150 millioner kroner. Foto: Andrew Yates (Afp)

Rodgers vet at Liverpool-fansen vil ta det tungt, og at det fort kan gå ut over sikkerheten til familien. Derfor vil han den nærmeste tiden bli fulgt av to livvakter med lang fartstid fra sikkerhetstjenesten i England, SAS.

David Moyes har ledet United frem til sin verste plassering i Premier Leagues over 20 år gammel historie. Det har imidlertid gjort ham til en holden mann. Årsinntekten har ligget på rundt 50 millioner og han hadde over fem år igjen av avtalen.

Tapt en halv milliard

United og Moyes er blitt enig om en kompensasjon på 150 millioner kroner for å avslutte forholdet.

Totalt skal Moyes ha kostet Manchester United over en halv milliard kroner i form av tapte premiepenger, TV-penger og stadioninntekter som følge av at klubben ikke havner i Champions League neste år.

Så vil tiden vise om Rodgers blir den nye Alex Ferguson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag