Sjøluksus er i vinden igjen - se hyttene!

Foto: (Krogsveen)

Optimistiske meglere har mange godbiter i ermet.

25.03.10 08:14

Er du på jakt etter hytte ved sjøen, står meglerne klare til å handle med deg. De tror på en bedre sesong enn i fjor, uten at det nødvendigvis betyr at prisene vil stige.

SELGE HYTTA? Finn megler

- Det ser ut til at vi får inn flere veldig dyre eiendommer i år enn i fjor, sier eiendomsmegler Jan I. Opthun hos Midgaard & Opthun AS i Kragerø til Nettavisen.

Opthun har nylig lagt ut en perle til 10,9 millioner kroner på Sølvodden i Kragerø-skjærgården. Den har ligget ute siden i fjor, og prisen er senket to ganger, med én million hver gang. Eiendommen er på fem mål, og det er 150 meter egen strandlinje.

Men med «veldig dyre» eiendommer mener Opthun fritidsboliger til 15 millioner kroner eller mer. Et eksempel på en slik eiendom er øya Saastein utenfor Langesund.

Denne ble første gang annonsert til 25 millioner kroner i 2007. Etter snart tre år uten at man har funnet en kjøper, åpner Opthun nå for at prisen vil bli senket. Hvor mye, er imidlertid usikkert.

De fleste meglerne Nettavisen har snakket med, forteller om store snø- og ismengder i skjærgården. Dette har forsinket oppstarten på årets strandhyttesesong.

- Snøen har ødelagt mye for oss. Det har jo ligget nesten én meter inntil for en uke siden. Mange hytter har det ikke vært mulig å komme til, sier eiendomsrådgiver Jon Arne Spernes hos Foss & Co i Fredrikstad til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Midgaard & Opthun/Finn.no)

Han selger fritidseiendommer på Hvaler. Spernes både håper og tror at markedet blir bedre enn i fjor.

Snøen har ikke stoppet Arnfinn Sørhaug hos Eiendomsmegler1 i Sandefjord. Han måtte kjøpe truger for å komme til på en befaring.

Truger(!)
- Jeg var ute på Tjøme. Der hadde jeg snø til over knærne. Det er jo mer snø her enn inne i landet, sier Sørhaug på telefon fra Drammen.

Sørhaug tror på en bedre sommersesong i år enn i fjor. Folk har begynt å ringe igjen, og vise interesse for strandeiendommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no/Georg Solberg As)

- I fjor vår hadde vi 12 visninger på strandeiendommer fra 1,5 til 20 millioner, Ingen kom, sier han. I år merker han en større interesse.

Den dyreste strandeiendommeen Sørhaug har er en nesten 18 mål stor eiendom på Storøya utenfor Sandefjord. Her får du 200 meter strandlinje og brygge med plass til flere båter. Prisen ble i fjor senket fra 23 millioner til 18,9 millioner. Eiendommen har ligget ute siden 2008.

Sørhaug tror det vil komme bra med eiendommer for salg utover våren. Men påsken er litt for tidlig for salg i strandsonen. De som skal selge eller kjøpe strandeiendom, er ofte de samme som har hytte på fjellet. Der tilbringer de påsken før de er klare for å handle ved sjøen.

- Flere interessenter
Henrik Tangen hos Krogsveens avdeling i Bamble er tidligere ute enn mange av sine kolleger, og starter med annonsering av tre fritidsboliger i slutten av denne uka. Også han er optimist med tanke på årets sesong.

- Det er det rene at vi har markant flere kjøpere i databasen vår i år enn i fjor. Det er positive signaler, sier Tangen til Nettavisen.

Tangen har blant annet en hytte til seks millioner i Trosbyfjorden i Bamble, og en rimeligere til 2,8 millioner i Brevikstrand.

Det er for øyeblikket fire strandeiendommer til salgs på Finn.no til over 10 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.