NA24.no

Sjøulv øker budet

SeaWolf er villig til å betale mer for et riggselskap i gråmarkedet.

Det nigerianske offshoreselskapet SeaWolf hever budprisen til 33 kroner per aksje i forbindelse med oppkjøpsforsøket av Mosvold Jackup. Dermed er SeaWolf villige til å betale 1,205 milliarder kroner for riggselskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Det opprinnelige budet var på 31,75 kroner per aksje tilsvarende 1,16 milliarder kroner. Siste omsatte kurs på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste er på 32,50 kroner.

Aksjonærer som har 77 prosent av de utestående aksjene i Mosvold Jackup har allerede slått til budet fra Mosvold.

SeaWolf har også fremlagt en garanti fra Standard Chartered Bank som sikkerhet for forpliktelsen i forbindelse med budet.

- Men vi har mange interessenter som er svært interessert i riggene, og som ser på selskapet og riggene. Så mye kan jeg si, sa Morten Borge i Mosvold Jackup til NA24 Kristiansand da det første budet forelå.

Mosvolds rigger er kostet 126 millioner dollar per stykk og skal leveres i august og desember 2008. Nå har riggen steget langt mer i verdi.

– Det har vært en fantastisk verdistigning, sa Borge som peker på at tilsvarende rigger kontraheres for 160 millioner dollar per stykk i dag og disse vil ikke bli levert før i andre halvdel av 2009.

Gevinsten kan dermed bli på godt over 400 millioner kroner for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere