*Nettavisen* Økonomi.

Skadde nordmenn evakuert

To av til sammen seks skadde nordmenn ble tirsdag evakuert fra Maymane i Afghanistan. Etter nærmere tolv timer er situasjonen for Isaf-soldatene fortsatt uavklart.

07.02.06 17:39

Til sammen er seks nordmenn skadd i kampene, som brøt ut ved 07.30-tida lokal tid tirsdag.

Forsvaret meldte tirsdag morgen to norske soldater var skadd i kampene med demonstrantene som forsøkte å ta seg inn på ISaf-basen i byen. To finner ble også skadd. Senere kom melding om at ytterligere tre nodrmenn var skadd. Ved 16.30-tida ble det klart at ytterligere en nordmann er skadd. I tillegg er to finner skadd.

Dermed har demonstrasjonen ved basen utviklet seg til en ren beleiring. TIl sammen 33 norske soldater og en politimann opphoder seg i basen. I tillegg er det vel 20 andre soldater i leiren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Nettavisen)

-Forsterkningsstyrkene er på plass. Vi håper at det har roet seg litt ned. Men det har jeg ikke fått bekreftet, sier pressetalsmann Christian Øverli ved Forsvarsstaben til TV 2 Nettavisen.

Splinter
Samtlige av de skadde skal være rammet av stein eller splinter fra håndgranater. Ingen av soldatene har fått alvorlige skader.

-To er evakuert til Mazar-e-Sharif. De har lettere skader. Det er ikke snakk om videre evakuering derfra, sier Øverli.

F-16
Isaf-hovedkvarteret i Kabul sendte to nederlandske F-16-fly til Maymane på formiddagen. Flyene avfyrte varselskudd over demonstrantene. To amerikanske A-10-fly fra Operasjon Enduring Freedom fløy også over området.

HTML EMBED

Ved 14-tida norsk tid fikk soldatene forsterkninger fra britiske styrker. Da hadde demonstrantene brutt seg gjennom porten i leiren. Samtidig inntok en gruppe et nabohus, der de kastet granater og skjøt med håndvåpen mot Isaf-soldatene.

Fire demonstranter skal være drept og 18 skadd i sammenstøtene, som ble utløst av protestene mot trykkingen av Muhammed-karikaturene i flere europeiske aviser. Tirsdag var det sammenstøt i flere andre land (se kartet).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.