NA24.no

(KPMG)

Skal ansette 75.000 nyutdannede

Sist oppdatert:
KPMG klare for storinnrykk.

KPMG skal i løpet av de neste tre årene ansette rundt 75.000 nyutdannede ved sine kontorer verden over. Denne store jakten etter nye talenter representerer en rekrutteringsvekst på 25 prosent av nyutdannede til selskapet.

KPMG har behov for å ansette rundt 250.000 nye medarbeidere i løpet av de neste fem årene, og det legges særlig vekt på å se etter nyutdannede. Rekrutteringen av gode talenter vil skje innenfor alle KPMGs fagområder; revisjon, skatt, rådgivning, samt egen administrasjon.

- I Norge vil veksten bety at nærmere 100 dyktige nyutdannede vil bli ansatt ved hovedkontoret og ved våre 25 kontorer over hele landet hvert år fremover, sier HR-direktør Vivi Kristensen i KPMG Norge i en melding.

KPMG ser en betydelig vekst, spesielt i de asiatiske landene, men også i mer modne markeder som Norge.

- Det er avgjørende for oss å finne og ansette de best kvalifiserte kandidatene fra høyskoler og universiteter i inn- og utland. De skal sammen med våre erfarne rådgivere bidra til at norske virksomheter, i både inn- og utland skal nå sine mål. Bare ved å se på hendelsene i Europa, USA og Asia i sommeren, er det naturlig at selskaper søker seg til kompetansehus som KPMG for å få hjelp til å utvikle, iverksette og kontrollere strategier og aktiviteter, sier administrerende direktør Stein-Ragnar Noreng i KPMG Norge i meldingen.

Asia er en region i sterk vekst. Neste år er Hong Kong valgt som vertskapsby for KPMGs internasjonale studentkonkurranse. Konkurransen er den største i sitt slag, og tiltrekker seg cirka 6 000 studenter fra mer enn 300 universiteter i 30 land. KPMG i Norge velger ut et lag til å representere nasjonen under konkurransen.

- Globalisering har en økende innvirkning på våre kunders hverdag. Derfor er vi opptatt av at våre fremtidige ledere skal ha god forståelse for spørsmål som kommer opp i den internasjonale forretningsverden. Gjennom vår verdensomspennende rekrutteringsstrategi blant nyutdannede og vårt karriereprogram står vi godt rustet til å møte våre kunders ønsker og behov, sier Vivi Kristensen i meldingen.

KPMG tilbyr blant annet nyutdannede arbeidsopphold i utlandet i kortere eller lengre perioder, som en del av deres utviklingsprogram. I løpet av de siste fire årene har flere enn 8 000 medarbeidere søkt utfordringer ved andre lands kontorer, enn sitt eget.

- For å bli en god rådgiver for internasjonale selskaper, må du ha innsikt i mer enn hjemmemarkedet. Derfor er utenlandsopphold noe vi anser som nødvendig for mange av våre fremtidige ledere, legger Noreng til i meldingen.

- Trenden blant de unge og nyutdannede er å skaffe seg internasjonal arbeidserfaring. Konkurransen om de beste hodene er tøff. Vi mener at vi kan tilby et program for nyutdannede som både sikrer dem nødvendig innsikt i organisasjonen, samtidig som de bidrar til å gi KPMG ny kunnskap og kompetanse. Vi er også opptatt av at nyutdannede skal ivaretas slik at den enkelte fortsetter å utvikle seg selv, både faglig og personlig, utdyper Kristensen i meldingen.

Som et bevis på KPMGs satsing på talentutvikling, ble selskapet rangert som verdens nest mest attraktive arbeidsgiver, etter Google, blant økonomistudenter på Universums globale kåring i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere