*Nettavisen* Økonomi.

Skal bli ferdige i dag

LO vil bli ferdige med behandlingen av Valla-rapporten fredag.

09.03.07 11:03

Et av norsk politisk histories største dramaer går mot slutten. LO-sekretariatet sitter i dette øyeblikk og avgjør skjebnen til LO-leder Gerd-Liv Valla. Hun sitter hjemme og forbereder sitt forsvar.

- Vi har en ambisjon om å bli ferdige i dag, sier informasjonssjef Jenny Ann Hammerø til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

De siste ukene har tre jurister og to psykologer gjennomgått hele stiden mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla, samt LO-lederens lederstil. Nå er rapporten levert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)- Vedtak i dag
- De skal først sette seg inn i rapporten, og det er ganske omfattende. Så kommer vi til fase to hvor vi tar sikte på å komme til en konklusjon i denne saken. Vi tar sikte på at det blir fattet et vedtak i saken i dag, Jenny Ann Hammerø til NA24.

- Og det innebærer at LO-sekretariatet tar stilling til hva slags konsekvenser rapporten skal få for Valla?

- Jeg kan ikke si noe om hva LO-sekretariatet vil komme frem til, men vi tar sikte på å komme til en konklusjon i denne saken i dag.

To faser
Behandlingen av saken er delt inn i to faser. LO-sekretariatet, som består av forbundslederne og LOs politisk valgte ledelse, har fått utdelt den omtrent 200 sider lange raporten og sitter i dette øyeblikk og leser den og setter seg inn i det omfattende innholdet.

Skjebnetimen
Rundt klokken tolv vil advokat og utvalgsleder Jan Fougner presentere innholdet av rapporten for LO-toppene. Deretter er skjebnetimen der.

- Etter Fougner og lunsj går sekretariatet over i fase to, som er den formelle behandlingen av rapporten. Vi har en ambisjon om å bli ferdig med det i løpet av dagen, sier informasjonssjef Jenny Ann Hamarøy.

I mellomtiden sitter Gerd-Liv Valla hjemme og forbereder seg på forsvaret av sitt videre politiske liv. Hverken Yssen eller Valla fikk overlevert rapporten før i dag.

- Gerd-Liv Valla vil komme i løpet av dagen, sier LOs informasjonssjef.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge henne tar sekretariatet stilling til når rapporten skal offentliggjøres etter lunsj. Men NA24 kjenner til at det er sterke krefter som mener rappporten bør bli offentlig så snart som mulig. Det bekrefter Geir Bjørkli, leder av Fengsels- og friomsorgsforbundet.

- Rapporten må offentliggjøres i dag, sa han på vei inn til sekretariatsmøtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.