Skal «brune» svenskene

Foto: Poppe, Cornelius

Norges største solkjede vil satse i Sverige.

25.02.13 10:17

Brun og blid overtar det svenske selskapet Solana.

Med overtakelsen av den svenske grossisten kan det bli aktuelt å etablere Brun og blid-solsentre også i Sverige.

Det er langt færre solsentre i Sverige enn i Norge, og Brun og blid ser på Sverige som et mulighetenes marked. Svenske politikere har avvist lovforslaget om 18-års grense og betjente solstudioer.

- Skal vi først inn i det svenske markedet med egne solstudioer, har vi et ønske om å eie hele verdikjeden slik vi gjør i Norge. Vi er opptatt av forutsigbare rammebetingelser, og det gir mer forutsigbarhet når man har mest mulig kontroll over næringskjeden, sier administrerende direktør Thorbjørn Frantzen i Brun og blid til Nettavisen NA24.

- At svenske politikere raskt avviste skjerpede regler for solariumsbransjen gjør det mer attraktivt, fortsetter han.

- Uproblematisk

I tillegg til solarium og tilbehør betjener og leverer Solana automater, betalingsløsninger og serviceavtaler for kundene. At Brun og blid eier det svenske import og grossistleddet og samtidig driver egne solstudioer, er uproblematisk, hevder Frantzen.

- I Norge fungerer dette veldig bra. Vi leverer til aktører som står utenfor Brun og blid-systemet og vi tilhører samme bransjeforening. Vi lever etter regelen om at konkurranse er sunt, gitt at den skjer på like vilkår. Det er skjerpende for alle parter, sier han.

Svakere omsetning

Solana har ingen egne solstudioer i Sverige, men er den desiderte største bransjeleverandøren og omsatte for 27,2 millioner kroner i 2012.

Følg NA24 på Facebook

Til sammenligning omsatte Brun og Blid Holding for 89 millioner kroner i 2011. Selskapet har mistet omsetning hvert eneste år siden 2009. Da hadde selskapet driftsinntekter på 108 millioner kroner.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.