Skal bygge eget mediehus

Foto: Andrè Clark Utvik

MASSIV-redaktør Magnus S. Rønningen skal bygge eget mediehus med finansmannen Jon Erik Brøndmo.

10.10.09 16:30

- Magnus Rønningen er en fremadstormende kar med en enorm energi, sier styreleder Jon Erik Brøndmo i medieselskapet 2634 Holding til NA24.

Selskapet skal drifte magasiner sammen med sjefredaktør Magnus S. Rønningen og andre investorer.

Stordalen-partner
Jon Erik Brøndmo har vært i styret til Petter Stordalens Home Capital og andre sentrale selskaper rundt hotellknekten. Han har fulgt Stordalen i tykt og tynt en årerekke, men forlot selskapet i mars i fjor.

– Ferden har vært en fest for oss begge, og vi har vært gjennom alt de ti siste årene, sa Brøndmo tidligere til NA24, og så tilbake på hvordan kameratene bygde et nordisk hotellimperium.

Nå satser Brøndmo penger på å bygge et mediehus i Oslo. Selskapet som er under stiftelse har fire eiere. Brøndmo eier 19 prosent, Lars Gilleberg, og Rønningen eier 38 prosent hver. Advokat Tore Strandbakken eier fram prosent av aksjekapitalen i selskapet.

Les også: - Vi er som et gammelt ektepar

Helt MASSIV
Magnus S. Rønningen har flere magasiner på gang, og et av hans magasiner MASSIV nærmest parkerte de andre magasinene i Norge når det kommer til attraktive intervjuobjekter.

Prinsessegemal Ari Behn gir et intimt og ærlig intervju, sønnen til eiendomsinvestor Arthur Buchardt, Anders Buchardt, forteller om sine planer. Forfatterspire Aslak Nore og teppebossen Mahmoud Maktabi forteller om sine gjerninger.

Rønningen har oppnådd bred pressedekning for siste utgave av magasinet og er blitt sitert på alt fra NRK-programmet «Nytt på Nytt» til alt av nyhetskanaler.

Les også: Lager magasin med tom pengekasse

Folk vil bare le
Rønningen har store planer med sitt mediehus, men vil ikke dele detaljer.

– I Norge skal jeg få til store ting. Jeg kan ikke fortelle om rekkevidden av mine ambisjoner, da vil folk bare le. Tiden har kommet for å skyte litt bjørn før pelssalget begynner, sier han til NA24.

Magasinene er Zero Emission Magazine som er et samarbeid med miljøorganisasjonen Zero og Petter Stordalens kjæreste Gunhild Melhus og Choice. Det andre er Steen&Strøm sitt kundemagasin med 50.000 i opplag. Første nummer kommer 1.november med modellene Jenny Skavlan og Maria Skappel på coveret, fotografert av Charlotte Spetalen.

Det tredje er Choice sitt hotellmagasin. Her er de i forhandlinger og har ambisjoner om å ha første nummer på gata i mai 2010. Totalt estimerer Rønningen en omsetning på 20 millioner innen 2010.

– Vi skal være best på kjøpesentermagasin og livsstilsmagasin, og skal også bygge et mediehus rolig og med et knallhardt fokus på likviditet, sier han.

– Hvem er ditt drømmeobjekt i dine magasiner?

– Helt klart John Fredriksen. Og Tor Olav Trøim. Sistnevnte hever seg over norsk presse, samtidig som han håndterer den veldig bra når han vil. Jeg elsker han når han ser at alle fotografene følger med og likevel velger å legge en hånd på rumpa til Celina Midelfart. Han vet det vil bli en sak av det, men han gjør det likevel. På trass. Trøim er fri, uredd og har drive. Helt klart et drømmeobjekt for oss, sier han.

Les også:
LOVER FETE UTBYTTER

- Kanskje vi er blitt bortskjemte

Fredriksen har kjøpt egen London-restaurant

Tidligere journalist
Rønningen startet sin karriere med sommerjobb i Verdens Gang og Dagbladet.

– En smartere kar enn meg så en gang at VG var tøv, mens Dagbladet var intelligent tøv – så da ble det Dagbladet, sier han og legger til at han alltid vært tiltrukket av de smarte menneskene, folk med ambisjoner, mot og «drive».

– Veldig mange av dine intervjuobjekter er dine venner. Reiser det noen etiske utfordringer for deg?

– Det burde kanskje vært en full disclosure med en setning om min relasjon til intervjuobjektet som hale i alle mine saker, siden jeg kjenner 90 prosent av alle de det er verdt å intervjue i dette landet. Men det skal vi ha fra og med neste nummer, sier han.

Han mener at det er en fordel at han kjenner kildene, og intervjuobjektene.

– Intervjuene blir bedre fordi jeg kjenner de. Jeg vet så mye mer om folk og situasjonen blir tryggere for dem som blir intervjuet, sier han, men innser at i et journalistisk etisk perspektiv kan det være problematisk.

– Klargjøringen av mitt forhold til folk skal jeg få med i neste utgave, lover han.

Struktur
Investor Brøndmo sier til NA24 at hans rolle i selskapet er å være styreformann og få struktur i «bedriften».

– Min rolle er å lage en forretningsstruktur i dette, slik at Magnus kan fokusere på det han kan best. Lage magasiner, sier Brøndmo til NA24.

– På en T-konto hvor står debet og kredit? (Riktig svar er kredit til høyre)

– Å ja. Dette vet jeg ingenting om, sier Magnus S. Rønningen til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: John Fredriksen

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag