NA24.no

(Montasje)

Skal eliminere russisk problem

Sist oppdatert:
Telenor-sjefen forteller om spillet rundt den fastlåste konflikten og generalforsamlinger for 70.000 personer.

Det var en konsernsjef proppfull av selvtillit som møtte pressen på et uformelt møte denne uken.

Telenors Jon Fredrik Baksaas leder et selskap i en drivende utvikling, der to tredjedeler av de ansatte nå er utenfor Norges grenser. Denne trenden vil bare fortsette.

Les mer: TV-journalister begynte å slåss om Baksaas

På møtet påpekte Baksaas at kursen til selskapet har doblet seg det siste året.

Sjekk kursen her

I møter med Putin
Til og med den fastlåste situasjonen med Telenors mangeårige erkefiende, oligarken Mikhail Fridman, er i ferd med å løse seg. På pressetreffet sa Baksaas at han ikke er sikker på om det var samtalene med den russiske statsministeren, Vladimir Putin, som førte frem til en avtale. Også statsminister Jens Stoltenberg ble koblet inn i den fastlåste situasjonen.

- Jeg er Ikke sikker på om det var Davos-samtalen med Vladimir Putin som var det som førte til at vi fikk det til med russerne, forklarte Baksaas.

Han sa også at det var forbausende tett om saken under forhandlingene, og at ingen av partene lekket noe til pressen. Det ble forhandlet helt frem til meldingen om en intensjonsavtale ble sendt ut.

- Den siste natten var viktig, sa Baksaas.

Les mer om avtalen med Fridman her

Bort skal den
Fortsatt har Telenor et søksmål hengende over seg fra det lille selskapet Farimex. Selskapet har saksøkt Telenor flere ganger, og har fått medhold i at saken skal opp for en sibirsk rett.

Baksaas sier at en avslutning på Farimex-saken er en forutsetning for at Telenor og Alfa skal inngå en endelig avtale. Telenor mener nemlig at selskapet har tette bånd til Fridman.

- Jeg er usikker på hvordan Farimex-saken løses, men bort skal den.

Enorme dimensjoner
Det er gigantiske dimensjoner over det Telenor gjør i utlandet.

Baksaas fortalte også om børsnoteringen av Grameenphone i Bangladesh, og betegnet denne som en stor suksess. Selskapet står for utrolige fem prosent av landets inntekter, og Telenor-sjefen mener at selskapets innflytelse i landet er på linje med den Telenor og Statoil har til sammen i Norge.

Han fortalte videre det var utrolige 1,2 millioner som tegnet seg i folkeemisjonen og 300.000 som fikk tildelt aksjer. Grameenphone-ledelsen regner med å leie en fotballstadion til hver generalforsamling, da det ventes inntrykk av 70.000 personer.

Alle disse forventer også å få mat.

God fart i Norge
I Norden er det særlig i det svenske markedet at Telenor merker motvind. I Norge er det helt motsatt.

På seansen sa Baksaas at inntektene fra mobil i Norge for første gang tilsvarer inntektene knyttet til fastnett, det vil si rundt 15 milliarder kroner.

Det er særlig inntektene fra Iphone som har drevet inntektene til Telenor Mobil i år. Teleselskapet har nå mellom 130.000 og 150.000 Iphone-brukere, og disse er storforbrukere av datatrafikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere