NA24.no

Skal granske investeringer i Israel

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Men Kristin Halvorsen vil beholde israelske statsobligasjoner.

- Det er ikke regjeringens politikk på det nåværende tidspunkt. Å beslutte å selge statsobligasjonene vil være å bevege seg langt ut i utenrikspolitikken. Det ville i realiteten innebære boikott, noe som er uaktuelt for denne regjeringen, sier Halvorsen til NTB om et eventuelt salg av israelske statsobligasjoner.

NA24 - din næringslivsavis

Oljefondet har invesstert over 204 millioner kroner i israelske statsobligasjoner, samt 286 millioner i obligasjoner i det statseide energiselskapet IEC.

Men oljefondet har også investert i israelske aksjer. Totalt har oljefondet investert over 1,5 milliarder kroner i israelske aksjer og obligasjoner, ifølge årsrapporten fra 2007.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Høylytte pressgrupper jobber nå for å påvirke regjeringen til å endre sin politikk og selge statsobligasjonene

Kristin Halvorsen ba senne uken Etikkrådet for oljefondet om å gjennomgå alle investeringer i selskaper som har virksomhet i israelske og palestinske områder.

- Situasjonen er svært tilspisset, med grove overgrep mot sivilbefolkningen. Vi må forsikre oss om at norske sparepenger ikke er inne i selskaper som medvirker til brudd på menneskerettighetene eller folkeretten, sa Halvorsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere