*Nettavisen* Økonomi.

Skal granske StatoilHydro

Petroleumstilsynet iverksetter granskning av StatoilHydro og Umoe Schat Harding.

09.01.09 14:07

Petroleumstilsynet har iverksatt gransking etter flere hendelser ved utskifting av livbåter på Kristin og Veslefrikk. Det fremkommer av en melding fra tilsynet fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen er at StatoilHydro har hatt omfattende problemer med utløsermekanismene på livbåtene på Veslefrikk og Kristin.

Det er spesielt tr episoder fra 30. desember til 7. januar som tilsynet nå skal følge med argusøyne. Ved disse tilfellene ble det avdekket at det ikke var mulig å utløse livbåtene på grunn av problemer med utløserkroken, og som en konsekvens av dette ble det nedbemannet på plattformene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Ifølge en melding fra StatoilHydro til Petroleumstilsynet hadde man opplevd problemer med utløserkrokene allerede 12. desember i fjor. Denne hendelsen ble imidlertid ikke tilsynet informert om av StatoilHydro før 7. januar.

- Petroleumstilsynet ser alvorlig på at det på ny blir avdekket feil og mangler på evakueringsmidler, og at det på ny oppstår usikkerhet om godheten av disse, skriver tilsynet i dagens melding.

- Basert på opplysningene som Petroleumstilsynet har i dag, finner vi det nødvendig å iverksette en egen gransking. Granskingsgruppa skal blant annet klarlegge alle relevante forhold rundt de siste livbåthendelsene. Gruppen skal også vurdere styringsmessige og risikostyringsmessige forhold ved kravspesifisering, bestilling, design, prosedyrer for testing, kvalifisering og vedlikehold av komponenter og systemer berørt ved utskifting av livbåter på Kristin og Veslefrikk.

Det er i første omgang StatoilHydro og livbåtleverandøren Umoe Schat-Harding som skal granskes. Granskingen kan komme til å utvides til å omfatte andre aktører og leverandører avhengig av hvilke funn som kommer frem under granskingsgruppens arbeid.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag