NA24.no

Skal hente 95 mrd. i Japans største børsnotering på flere tiår


Den største børsnoteringen på flere tiår er på trappene i Japan.
Den største børsnoteringen på flere tiår er på trappene i Japan. Foto: Franck Robichon (EPA)
Gigantisk børsnotering på trappene.

Den største børsnoteringen på flere tiår er på trappene i Japan, etter at den statlige gigantiske postgruppen Japan Post har fått grønt lys til å gå på børs.

Gjennom en trippel notering, av Japan Post Holdings og gruppens bank- og forsikringsenhet, vil japanske myndigheter hente 1.400 milliarder yen, tilsvarende rundt 95 milliarder kroner, i aksjesalget, ifølge Bloomberg.

Basert på indikerte priser før børsnoteringen vil de tre selskapenes kombinerte markedsverdi være på 13.700 milliarder yen, skriver nyhetsbyrået.

Ifølge Financial Times er den planlagte børsnoteringen i november av Japan Post, som har 200.000 ansatte, den største på mer enn 30 år.

Rundt 80 prosent av aksjene vil tilbys til innenlandske investorer og 20 prosent til utlandet.

For å tilrettelegge noteringen er det hyret inn 11 selskaper, deriblant Nomura, Goldman Sachs, Mitsubishi, Morgan Stanley og JPMorgan. I tillegg skal en armada på 70 mindre meglerhus hjelpe til med å selge aksjer til private investorer.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere