*Nettavisen* Økonomi.

Skal ikke sparke 10.000

Volkswagen benekter at de har planlagt å kutte ytterligere 10.000 arbeidsplasser.

18.06.06 12:15

Der Spiegel har tidligere meldt at VW personellsjef Horst Neumann skal ha gitt beskjed til ansatte om at selskapet må foreta nye 10.000 oppsigelser, dette blir nå avkreftet.

-Situasjonen hos den tyske bilprodusenten er alvorlig, men jeg har aldri sagt noe slik. Selv om situasjonen er alvorlig er det ingen grunn til å få panikk, og i hvert fall ingen grunn til å skape panikk, sier Horst Neumann, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

VW sa i februar at opptil 20.000 tyske arbeidsplasser var utsatt som en følge av en treårsplan de skal innføre for å kutte kostnader.

Spiegel meldte at ytterligere 10.000 jobber sto i fare som en følge av de høye kostnadene VW har. Utgiftene kan ifølge magasinet føre til at neste generasjons Golf modeller vil bli produsert et annet sted enn på VW Wolfsburgfabrikk.

VW-sjef Bernd Pischetsrieder sa i februar at han ikke hadde noen planer om å stoppe produksjonen på noen av fabrikkene, eller kansellere en avtale VW har med sine 100.000 godt betalte tyske ansatte som beskytter de ansatte mot oppsigelse frem til utgangen av 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag