NA24.no

(Dreamstime)

Skal redde New York

Sist oppdatert:
Byen skal plante trær alle steder det er mulig å få de ned i bakken.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En million trær skal nå plantes i kjempebyen New York innen 2017. Målet er å redusere luftforurensingen, avkjøle temperaturen og forbedre byens langsiktige bærekraftighet, ifølge AP.

NA24 - din næringslivsavis

Det nye treprogrammet er ett av 127 tiltak som borgermester Michael Bloomberg annonserte i forbindelse med at det søndag er jordens dag.

Bloombergs administrasjon har jobbet i et år med planene, og noe av det mest kontroversielle er at bilister vil måtte betale ekstra for å kjøre rundt i visse deler av Manhatten, som et forsøk på å kutte i bilkøene og forurensingen.

Bloomberg, som sitter til 2009, har som mål at byen skal kutte co2-utslippene med 30 prosent innen de neste 20 årene. Han forventer at byens innbyggertall vil vokse med ytterligere en million innen den tid, fra dagens 8,2 millioner.

De neste ti årene skal nå byen plante 23.000 trær hvert eneste år langs byens gater og målet er at det skal være et tre hvert eneste sted det er mulig å plante et tre, ifølge AP.

Administrasjonen vil bevilge ytterligere 37,5 millioner dollar årlig til det nye treprogrammet. Det nåværende trebudsjettet er på 11 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere