NA24.no

Skal sponse Tromsø-OL

Sist oppdatert:
Tromsø-OL har hanket inn Telenor som første hovedsponsor.

ULLEVAAL STADION (NA24): Telenor har nå inngått en omfattende samarbeidsavtale med Tromsø 2018 AS om å sponse et mulig OL.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted.

12 millioner
Telenor er første som har meldt seg på som sponsor for å støtte kampen om å få OL til Norge og Tromsø.

Avtalen har en ramme på 12 millioner kroner frem til 2011, altså mellom tre og fire millioner per år, og gir rom for forlengelse frem mot lekene i 2018.

Det er i 2011 at Den olympiske komité (IOC) avgjør hvem som får tildelt vinterlekene i 2018.

Som hovedsponsor blir Telenor også første medlem av Tromsølauget, som gir selskapet muligheten til å bruke Tromsø 2018s logoer og nettverk.

- Telenors posisjon i Norge og internasjonalt gjør det naturlig at vi støtter arbeidet for en norsk OL-søker. I Telenor har vi et ønske om at vårt bidrag kan være med på å gjenskape den enorme dugnadsånden som vi så i forkant av OL på Lillehammer der Telenor var en av sponsorene, og medlem i Birkebeinerlauget. Nå går vi inn i Tromsølauget med samme gløden vi husker fra Lillehammer-OL, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

- Et ledende tekno-OL
Baksaas legger også stor vekt på at Telenor ønsker å være med på å gjøre OL-søknaden så god som mulig.

- Vi vil at denne søknaden skal bli så god som Norge klarer å skru den sammen. I tillegg ønsker vi å løfte den lagånden som skal til. Vår oppgave blir å stille ressurser og penger inn i prosjektet og teknologisk ønsker vi å være med på å leveliggjøre hendelsene for publikum. Selv om det er vanskelig å spå hvordan teknologien vil være i 2018, ønsker vi at et mulig Tromsø-OL skal være ledende innen nettopp dette, sier han.

I avtalen mellom Tromsø 2018 og Telenor er det bygget inn intensjoner om prosjektsamarbeid utover rammen på 12 millioner kroner.

Hensikten med avtalen skal blant annet være å skape en innovasjonsarena for utvikling, utprøving og profilering av nye teknologiløsninger med et globalt nedslagsfelt.

Teknologisk innovatør
Petter Jansen, styreleder i Tromsø 2018, er meget godt fornøyd med å ha Telenor som samarbeidspartner.

- Vi er veldig takknemlige for avtalen. Telenor er et lokomotiv som er godt kjent i landet og en teknologisk innovatør. Med dette samarbeidsprosjektet har vi mulighet til å være en motor som er med på å skape lands- og landsdelsutvikling, i tillegg kan vi bidra til å utvikle nye kommunikasjonsformer, sier han.

Ifølge Jansen står også reiseliv, transport, servicenæringen og miljø sentralt i OL-planene.

- Reiseliv er viktig, i tillegg må miljøvennlighet, spesielt når det gjelder transport, være i de fremste rekker. Det er også sentralt å bygge opp kompetanse innen servicenæringen, sier han.

Trenger 2 mrd.
Det samlede finansieringsbehovet for et Tromsø-OL i 2018 er beregnet til om lag 15,5 milliarder kroner. Rundt to milliarder av dette må hentes inn fra sponsorer.

I tillegg til sponsorpenger trenger prosjektet også om lag 9,3 milliarder kroner i statsstøtte.

Til høsten bestemmer regjeringen om de vil støtte Tromsøs kandidatur. Men først sommeren 2011 får vi vite om Tromsø faktisk får OL.

Ifølge Baksaas er det de neste tre årene som blir mest sentrale fremover.

- Politikken får man se med. Det viktigste fremover blir å krystallisere de visjonene vi fremmer i søknaden, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere