NA24.no

Skal studere Telenors makt

Norsk Journalistlag skal studere Telenors mediemakt.

Telenor Broadcast har leverte inn forliksklage mot sitt eget selskap RiksTV, ett av flere medieselskap telekjempen har eierandeler i. Nå skal Norsk Journalistlag (NJ) studerer mediemakten Telenor sitter på, skriver VG.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

NJ satte ned et utvalg i mars som skal se på Telenors makt i mediemarkedet. Til tirsdag har dette utvalget sitt første møte.

Les også: - Et bakholdsangrep

- Vi synes at det er enda viktigere at vi ser på dette nå. Telenor Broadcast-sjef Stig Eide Sivertsen har uten tvil være en av de aller største medieaktørene i Norge de siste årene uten å ha vært omfattet av eierskapslovgivningen, sier leder i Norsk Journalistlag, Elin Floberghagen, til avisen.

Telenor Broadcast stiller seg uforstående til kritikken.

- Vi må bare tåle at noen prøver å fremstille oss som den store stygge ulven i det norske mediemarkedet. Vi har lyktes - og da er det alltid noen som vil kritisere, sier informasjonsdirektør i Telenor Broadcast, Ingrid Schiefloe.

Les også: Går til sak mot eget selskap

Medieprofessor Helge Østbye ved Universitetet i Bergen skal forske på problemstillingen og vil levere resultatet til NJs landsmøte i 2009.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere