NA24.no

«Skal ta trønderbærmen»

Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner.
Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
Offensive Ica-kjøpmenn etter storhandelen

Ica-kjøpmenn reagerer offensivt på å bli kjøpt opp av Coop.

- Nå skal vi ta trønderbermen, sier kjøpmann Kristian Lang­­­­­­­­­­­seth (32) ved Matkroken Bråten i Oslo til Dagens Næringsliv (DN).

Han viser til den trønderske Rema 1000-sjefen Odd Reitan, som kan ende opp som den minste av tre aktører i det norske dagligvaremarkedet der­­­­som Coop får lov til å kjøpe Ica Norge.

Leder for de selvstendige Ica-kjøpmennene, Jan Andersen, tror matprisene kommer til å øke hvis Coop får kjøpe opp Ica.

Andersen viser til at antall konkurrenter i Norge synker fra fire til tre aktører.

Kjøpmannen mener Konkurranstilsynet har gjort en blemme overfor norske forbrukere i det han mener er sendrektig behandling av innkjøpssamarbeidet mellom Norgesgruppen og Ica.

I januar ifjor varslet Ica at det hadde inngått en omfattende innkjøps- og distribusjonsavtale med Norgesgruppen. I februar sa Konkurransetilsynet et foreløpig nei til avtalen – en avgjørelse Ica og Norgesgruppen anket. Etter mandagens oppkjøp er behandlingen foreløpig stanset.

- Høyere matvarepriser kan bli resultatet etter den uverdige behandlingen i Konkurransetilsynet over et innkjøpssamarbeid mellom Ica og Norgesgruppen. Den største skuffelsen oppi dette er tilsynets trenering av denne avtalen, sier han til DN.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere