NA24.no

Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner.
Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

«Skal ta trønderbærmen»

Offensive Ica-kjøpmenn etter storhandelen

Ica-kjøpmenn reagerer offensivt på å bli kjøpt opp av Coop.

- Nå skal vi ta trønderbermen, sier kjøpmann Kristian Lang­­­­­­­­­­­seth (32) ved Matkroken Bråten i Oslo til Dagens Næringsliv (DN).

Han viser til den trønderske Rema 1000-sjefen Odd Reitan, som kan ende opp som den minste av tre aktører i det norske dagligvaremarkedet der­­­­som Coop får lov til å kjøpe Ica Norge.

Leder for de selvstendige Ica-kjøpmennene, Jan Andersen, tror matprisene kommer til å øke hvis Coop får kjøpe opp Ica.

Andersen viser til at antall konkurrenter i Norge synker fra fire til tre aktører.

Kjøpmannen mener Konkurranstilsynet har gjort en blemme overfor norske forbrukere i det han mener er sendrektig behandling av innkjøpssamarbeidet mellom Norgesgruppen og Ica.

I januar ifjor varslet Ica at det hadde inngått en omfattende innkjøps- og distribusjonsavtale med Norgesgruppen. I februar sa Konkurransetilsynet et foreløpig nei til avtalen – en avgjørelse Ica og Norgesgruppen anket. Etter mandagens oppkjøp er behandlingen foreløpig stanset.

- Høyere matvarepriser kan bli resultatet etter den uverdige behandlingen i Konkurransetilsynet over et innkjøpssamarbeid mellom Ica og Norgesgruppen. Den største skuffelsen oppi dette er tilsynets trenering av denne avtalen, sier han til DN.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere