*Nettavisen* Økonomi.

Skammer seg over pendlertillegg på 45.000 kroner

Strekningen fra Kristiansand til Arendal er 6,6 mil og tar litt under en time å kjøre. Dette bildet er fra E18 Studevann mellom Kristiansand og Arendal Foto: (Vegvesen.no/Googlemaps)

Ansatte fra Aust-Agder vil få opp til 45.000 kroner i pendlertillegg for å kjøre på jobb i den nye fylkesadministrasjonen i Kristiansand. Frp reagerer sterkt.

31.01.18 01:37

- Jeg sitter her og skjemmes over at arendalittene skal ha dobbelt så mye for å kjøre til Kristiansand sammenlignet med dem som skal jobbe hos Fylkesmannen.

Det sa en oppgitt Åshild Bruun Gundersen fra Frp i Aust-Agder da saken mandag ble debattert i Fellesnemnda som jobber for å skape en ny fylkeskommune for det sammenslåtte Agder, skriver Fædrelandsvennen (krever abonnement).

Forslaget fra Fellesnemda - som ble vedtatt - angir følgende kompensasjon for at de ansatte får lengre reisevei til jobben:

● 45.000 kroner for over 55 kilometer økt reisevei hver vei.
● 35.000 kroner for over 45 kilometer økt reisevei hver vei.
● 25.000 kroner for over 35 kilometer økt reisevei hver vei.
● 15.000 kroner for over 20 kilometer økt reisevei hver vei

«Pendlerlønningene» vakte reaksjoner da Fædrelandsvennen omtalte dem i midten av november.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stortingssrepresentant fra Aust-Agder Åshild Bruun-Gundersen (FrP) er flau over de nye pendlertilleggene til fylkeskommunalt ansatte i hjemfylket. Foto: (Stortinget/Facebook)

Torunn Ostad (H) forsvarer ordningen:

- Dette er ingen merlønn, men en ordning som skal gi kompensasjon for den ulempen de ansatte nå får. Dette er med på å beholde kompetansen den nye fylkeskommune trenger, sa hun på møtet ifølge Fædrelandsvennen.

Bruun-Gundersen fikk støtte i sin kritikk fra partikollega i Vest-Agder
Steinar Bergstøl Andersen.

- Dette er grov forskjellsbehandling. Hva med de ansatte i fylkeskommunen som jobber langt vest i Vest-Agder og som har like lang reisevei som de fra AustAgder, spurte han.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag