NA24.no

Skandalebank vil saksøke muldvarp

Sist oppdatert:
42-åringen dømt for å ha solgt fortrolig informasjon om bankkunder.

Den skandalerammede banken LGT i Liechtenstein vil saksøke en tidligere bankansatt for å ha solgt hemmelig informasjon om bankens kunder til tyske myndigheter.

NA24 - din næringslivsavis

LGT Group sier de vil saksøke Heinrich Kieber som i 2004 ble dømt for å ha stjålet en cd-rom som inneholdt navnene på nærmere 1.400 bankkunder. LTG har hele tiden trodd at denne informasjonen ble returnert til banken etter dommen, men det viser seg ikke å stemme.

Banken, som eies av fyrstefamilien i den lille staten, sier de ikke vet hvor Kieber oppholder seg, skriver CNN.

Begrenset handel
Samtidig sier næringsministeren i Tyskland at handelen med Liechstenstien kan bli rammet hvis ikke myndighetene i landet stopper skattejukset som har foregått i flere år.

Tyske myndighterer har også oppfordret Liechtenstein til større åpenhet om finansnæringen i landet og til å samarbeide mer med tyske skattemyndigheter.

- Vi kan samarbeide i denne saken. Vi vil gjerne få til en dobbel skatteavtale med Liechtenstein, sa finansminister Peer Steinbrueck til avisen Bild am Sonntag søndag.

- Men dersom vi ikke blir enige, må jeg vurdere å gjøre handelen med Liechtenstein vanskeligere, sa Steinbrueck.

Det var i midten av februar at tyske myndigheter gjennomførte en skatterazzia mot næringslivstopper i landet og ifølge tyske medier er hundretalls personer nå under etterforskning mistenkt for å ha plassert penger i en bank Liechtenstein. Sjefen for Deutsche Post måtte også ta hatten sin og gå etter at han også ble tatt for skattefusk.

Les også: Tysk skattesjokk

Betalte informant
Storbritannias skatteetat bekrefter også mandag at de har betalt en informant for data om britiske borgere som har kontoer i skatteparadiset Liechtenstein.

Innrømmelsen kommer etter at avisen Sunday Times skrev om saken i helgen. Ifølge avisen skal etaten ha betalt informanten 100.000 pund, men dette beløpet er ikke blitt bekreftet.

Les også: Amerikanere med i skattesak

LGT bekrefter også mandag at skattelisten som tyske myndigheter har tilgang til inneholder flere tusen navn og flere nasjonaliteter, skriver Wall Street Journal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere