NA24.no

(NA24)

Skandalekortet skrotes

Sist oppdatert:
NSB og Ruter enige om at Flexus har blitt en belastning.

Etter 12 år med forsøk og gode intensjoner og 600 millioner kroner brukt på ikkeno har Ruter og NSB bestemt seg for å skrinlegge Flexus-kortene til fordel for egne varianter av elektroniske billettsystemer som skal dekke de samme bruksområdene, skriver Aftenposten.

Avisen betegner Flexus på følgende måte:

- 600 millioner kroner ble svidd av før man nå sender hele systemet til et kollektivt museum hvor svært få er levnet et snev av ære, skriver avisen.

- Det er ikke til å stikke under stol at Flexus-navnet er blitt en belastning. Når vi nå lanserer neste generasjon reisekort med ti år nyere teknologi vil det bare stå Ruter Reisekortet, sier informasjonssjef Gry Isberg til Aftenposten.no.

Som får støtte fra sin kollega i NSB Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby, som gir uttrykk for at Flexus-navnet ikke klinger så godt i ørene.

370.000 Flexus-kort skal fortsatt kunne brukes til de er utslitt, men det skal ikke produseres nye og i april kommer den første leveransen på 160.000 Ruterkort i ny design uten Flexus-logoen.

- Utskiftingen vil skje gradvis. Vi ville vente til vi hadde brukt opp lageret av gamle kort. Normalt har de en levetid på fire-fem år, så skiftet vil ikke skje over natten, sier Isberg.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere