Skandalisert IMF-direktør blir banksjef

Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar

Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar Foto: Allan TANNENBAUM (Afp)

Fikk sitt presidentkandidatur og sin karriere ødelagt av en sexskandale.

Paris (NTB-Reuters): Den franske tidligere direktøren for Det internasjonale pengefondet IMF, Dominique Strauss-Kahn, er blitt utnevnt til direktør i et fransk investeringsselskap.

Mannen som fikk sitt presidentkandidatur og sin karriere ødelagt av en sexskandale i USA, ser dermed ut til å gjøre et comeback i fransk næringsliv. Han er utnevnt til sjef for et selskap som har virksomhet i Sveits, Luxembourg, Israel, Monaco, Belgia og Romania. Han skal særlig drive med selskapets investeringsbankvirksomhet.

Anklaget for voldtekt
Strauss-Kahn ble tvunget til å gå av som sjef for IMF etter at en stuepike på et hotell i New York i 2011 anklaget ham for voldtekt. Han ble varetektsfengslet, men satt fri da politiets etterforskning viste at stuepiken hadde løyet om en rekke forhold.

Nå venter imidlertid en rettssak om lignende anklager i Frankrike. Han anklages for hallikvirksomhet i forbindelse med sexfester han skal ha deltatt på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.