NA24.no

Skandeletrader fikk ny jobb

Sist oppdatert:
Jerome Kerviel begynte i ny jobb i forrige uke.

Den franske storbanken Societe Generale, mener Jerome Kerviel har påført banken et av de største tradingtapene i historien.

NA24 - din næringslivsavis

Datakonsulent
Og han er fortsatt siktet for misbruk av tillit og uautorisert dataaktivitet. Men det har ikke hindret den 31-årige franskmannen i å skaffe seg ny jobb som datakonsulent.

Kerviel, som ble løslatt fra fengsel i mars, begynte i forrige uke som datakonsulent i et firma i Paris, melder Dow Jones Newswires.

Kerviels talsmann sier til nyhetsbyrået at Kerviel er ansatt av mannen som hjalp ham å holde seg i skjul for pressen da Societe Generale avdekket 40-milliarderstapet i begynnelsen av januar.

- Jerome er en ung mann som ønsker å jobbe, og han ønsker ikke å holde seg inaktiv på ledighetstrygd, sier talsmann Christophe Reille.

Fikk tilbud i fengsel
Kerviel fikk tilbudet om jobb mens han satt fengslet og er allerede i gang som konsulent i datakonsulentselskapet LCA, som holder til i en av forstedene til Paris.

Societe Generale sjokkerte en hel bankverden da de varslet om et tap på nær 5 milliarder euro, eller i underkant av 40 milliarder kroner. Tap som banken mener skyldtes uautoriserte tradingposisjoner Kerviel satt med.

Kerviel skal ha fortalt til politiet at han har skjult sine handler fordi han ønsket å bygge opp sitt rykte som en fremragende trader. 31- åringen skal ha sittet på posisjoner for mer enn 50 milliarder euro, eller 400 milliarder kroner, som er mer enn bankens markedsverdi. Til slutt endte det med skandale, og banken tapte nær 40 milliarder kroner på den elleville spekulasjonen.

Etterforskes
Societe Generale hevder at Kerviel misbrukte andre personers adgangskoder til datamaskiner, forfalsket dokumenter og benyttet seg av andre metoder for å skjule sine spor. Dette skal han delvis ha fått kompetanse til gjennom sin tidligere jobberfaring da han jobbet med å overvåke meglere.

Kerviels skjebne er fortsatt uviss da etterforskningen fortsatt pågår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere