Gå til sidens hovedinnhold

Skandia-sjefen må i fengsel

Tidligere Skandia-sjef Lars-Eric Petersson ble onsdag dømt til to år i fengsel.

Skandias tidligere toppsjef Lars-Eric Petersson er dømt til to års fengsel i Stockholms tingsrett, skriver TT.

Lars-Eric Petersson, som fikk sparken fra det svenske forsikringsselskapet i 2003 var tiltalt for at han i desember 2000 løftet taket på bonusprogrammet Wealthbuilder.

På denne måten skal han og andre toppsjefer i det svenske finansselskapet ha skaffet seg bonuser verdt rundt 185 millioner kroner mer enn selskapet hadde trengt å betale.

Dømt for bonusprogram
Domstolen skriver i den 58-siders dommen at det er bevist at Lars Eric Petersson løftet taket i bonusprogrammet Wealthbuilder. Ifølge tiltalen kostet dette Skandia 185 millioner kroner, men tingretten fant bevis på en kostnad på 156 millioner kroner.

Frikjent for grov utroskap
Petersson ble frikjent i tiltalen om grov utroskap og at han skal tilegnet seg 37 millioner kroner i pensjon. At Lars-Eric Petersson skal ha sikret seg 37 milliioner i ekstra pensjon fant man ingen bevis på.

Domstolen konstaterer at utfallet i det omdiskuterte bonusprogrammet Wealthbuilder ble fastsatt ved at Petersson i desember 2000 undertegnet et dokument kalt Appendix 3, der bonusbeløp ble bestemt per person.

Var kjent som ryddegutt
Den 56-årige Lars-Eric Petersson, var tidigere en hyllet konsernsjef for Sveriges eldste børsnoterte selskap Skandia, som etter århundreskiftet har hatt en strålende utvikling.

Han var kjent for å være en dyktig ryddegutt i kriserammede selskaper. Nå må han i fengsel.

Skandia ble sent i fjor høst kjøpt opp av det sørafrikanske forsikringsselskapet Old Mutual.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken