Gå til sidens hovedinnhold

Skandiabanken hever renten

Skandiabanken setter opp renten på boliglån med 0,15 prosentpoeng. Tilsvarende justering gjøres på innskudd over 100.000 kroner.

Rimeligste boliglån i Skandiabanken går opp til en effektiv rente på 2,30 prosent etter endringen, melder banken i en pressemelding.

- Dette er feil vei å gå. Bytt bank, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen i en kommentar til Nettavisen.

Øker tross lav styringsrente

Det er bare en uke siden Norges Bank uttalte at styringsrenta kommer til å ligge lavt lenge. Leder for Skandiabanken, Magnar Øyhovden, forsvarer renteøkningen slik:

- Skandiabanken var den eneste av de landsdekkende bankene som ikke økte renten i fjor høst. Vi har nå holdt renten uendret i 10 måneder lenger enn konkurrentene våre.

Banken kaller renteendringen en markedstilpasning, og trekker fram at innskuddskundene får en etterlengtet bedring av tilbudet.

- Økende kostnader

- Til tross for lave markedsrenter har Skandiabanken økende kostnader knyttet til utlånsvirksomheten, heter det i pressemeldingen.

- Selv etter justeringen er vi konkurransedyktige og lever opp til løftet om at vi skal være rimelig over tid, sier Øyhovden.

For nye lånekunder gjelder endringen fra torsdag. For eksisterende lånekunder og innskuddskunder gjelder endringen fra 14. august.

22. juni besluttet Norges Bank som ventet å holde styringsrenta uendret på 0,5 prosent.

Hovedstyret signaliserte da at den første renteøkningen først kommer i 2019, og at den gradvis vil stige mot 1,5 prosent inn i 2020.

Renten har ligget på 0,5 prosent siden mars i fjor da den ble kuttet fra 0,75 prosent, melder NTB.

Les også

Kritiserer renteøkning i storbank


Har du sett denne videoen?

Les også

Nå kan du betale mer skatt hvis du absolutt vil

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken