NA24.no

Skandiabanken verdsatt til 4,9 mrd. før børsnotering


Skandiabanken har fullført emisjonen før bankens børsnotering, til en pris i den nedre enden av det indikerte intervallet.
Skandiabanken har fullført emisjonen før bankens børsnotering, til en pris i den nedre enden av det indikerte intervallet. Foto: Skandiabanken
Fikk inn pengene før noteringen på Oslo Børs.

Skandiabanken har fullført emisjonen før bankens børsnotering, til en pris i den nedre enden av det indikerte intervallet.

I aksjetilbudet endte prisen på 46 kroner per aksje, etter at prisintervallet var blitt senket fra 43-54 kroner til 45-48 kroner.

Det gir en markedsverdi på banken på 4,9 milliarder kroner. Første handelsdag på Oslo Børs vil være mandag 2. november.

I emisjonen av 6,525 millioner nye aksjer fikk Skandiabanken inn 300 millioner kroner, mens Livförsäkringsbolaget Skandia vil selge 68,05 millioner aksjer.

Nedsalget tilsvarer 64 prosent av aksjene i Skandiabanken etter utstedelsen av de nye aksjene, opplyser Skandiabanken.

Livförsäkringsbolaget Skandia vil ha en eierandel på rundt 30 prosent etter salget, men dersom tilretteleggerne utøver overtildelingsopsjonen fullt ut, vil eierandelen reduseres til 19,5 prosent.

Meglerhusene Carnegie og SEB var tilretteleggere, sammen med DNB Markets.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere