NA24.no

Skaper-Reidars strenge oppvekst

Sist oppdatert:
Reidar Helliesen er opptatt av skikk og bruk. Hans adelige bestefar har vært en streng læremester.

(SIDE2): Reidar Helliesen er kjent fra å være på kant med sine meddeltagere i «Fagerstrand», han har blitt kalt riksklyse og nylig ble han beskyldt for å jukse i TV 2-serien «Skaperen». Men egentlig er Reidar en glad livsnyter, ekspert på dannelse og han liker å kose seg med kjæresten May-Brit Park.

Nordmenn har noe å lære
Reidar er svært opptatt av skikk og bruk. Han står bak en av Norges mest omfattende webportaler om dannelse. Selv synes han nordmenn vet altfor lite om temaet og at vi til tider kan være uhøflige.

- Skikk og bruk handler om evnen til å skape tillit og god kommunikasjon mellom mennesker. Kjenner vi de små og store reglene for gode manerer mellom folk har vi lettere for å oppnå dette.

Streng oppdragelse
Reidar mener han ble opptatt av dannelse på grunn av oppveksten.

- Beste vestkant med erkeborgelige gener i mange generasjoner. Jeg fikk for eksempel ofte treffe admiraler, ambassadører og annen øvrighet da min far er tysk konsul. I et slikt selskapsliv er god dannelse viktig.

- Likeså har nok min adelige bestefar fra Danmark vært en streng læremester. Det var klar beskjed om vi hadde albuer på bordet, hold bestikket feil eller ikke spiste opp maten vår. Likevel er det nok min interesse for mennesker og andre kulturer som gjorde meg spesielt oppmerksom på betydningen av dannelse. Jeg har reist i over 30 land og alltid blitt fascinert av mangfoldet på denne kloden.

Livet etter Fagerstrand
Reidar Helliesen ble godt kjent gjennom sin deltagelse i realityserien «Fagerstrand» i 2005. To år senere kan han likevel trygt si at livet ikke ble annerledes etter å ha vært med i TV-serien.

- Jeg forandret ikke livet mitt etter deltagelse i realityserien. Jeg har i mange år tatt på meg arbeid som konferansier, modell og skuespiller. Som sagt spilte jeg et skuespill i Fagerstrand der jeg selv mener jeg gjorde en god jobb.

- Etter Fagerstrand har jeg jobbet mye med dannelse.no der jeg har skrevet artikler for lokalpressen om skikk og bruk, og vært foredragsholder for næringslivet om skikk og bruk. Jeg har også syslet med tanken om utgivelse av en bok på dette temaet, men det prosjektet har blitt satt litt til side i denne hektiske perioden. Selvsagt er barna og May-Brit viktig å bruke tid på.

Ut av Skaperen
Reidar røk denne uken ut av Skaperen. Han deltok med sin webportal-idé som skal gi svar på hvordan man løser forskjellige ting, alt fra flislegging til slipsknuter. På portalen ligger alt behørig illustrert med filmsnutter.

- Vårt konsept med snutt.no ville vi gått videre med uansett. Skaperen hadde ingen innflytelse på det. Trolig hadde vi lykkes allerede litt for mye med snutt.no til at Skaperen mente at vi passet inn i konseptet. Moro var det uansett å delta. Av de som gikk videre var det flere jeg virkelig håper vil lykkes med å få realisert produktet sitt.

Reidar skal nemlig fullføre ideen uansett og mener vi absolutt trenger en slik nettside. Han påpeker at ungdom vil synes det er mye raskere og hyggeligere å lære ting på denne måten.

- Bill Gates har sagt at vi kommer til å le av måten vi ser på fjernsyn i dag. Vi vet at trafikken til internett eksploderer, og det er vel heller ingen som ler av YouTube-gutta i dag. Dette er bra for samfunnet. Rett og slett folkeopplysning og spredning av kunnskap til hele det norske folk uansett om du befinner deg, sier han til Side2.

Dette gjør han sint
At det ble hevdet at Reidar jukset i «Skaperen» gjør ham sint.

BAKRGUNN: - Jeg har ikke jukset.

- Selv om jeg som politiker gjennom tyve år har fått litt elefanthud kan jeg fremdeles bli sint på pressen når de gjør dårlig arbeid. Nylig kom det frem udokumenterte påstander om at jeg hadde stjålet Skaperen-ideen min fra andre. Der burde pressen spurt meg før de la ut slike påstander. Jeg dokumenterte i avtaler, skriv også videre at dette var jeg først om. Det er for dårlig å rette dette opp etterpå av pressen.

Om kjærligheten
Reidar og May-Brit møttes for fem år siden og har til sammen tre barn fra tidligere forhold.

- Hun kom bort til meg en vakker dag da jeg stod å delte ut politiske brosjyrer i byen. Vi var venner i lang tid før vi kom sammen.

Det er nettopp familien som gjør Reidar veldig glad.

- Det å få en klem av min datter og kose meg med kjæresten.

LES TIDLIGERE LØRDAGSPRATEN:
LISA TØNNE: Lisa ble Lommejenta
ANNE LINDMO: - Jeg vil være uperfekt
MORTEN RAMM:Norges nye humorhåp
TERJE SPORSEM:Den frekke sangfuglen
PETTER SCHJERVEN: - Ikke skyld på kjønn
MORTEN ABEL: Abels ukjente løpe-fortid
HÅVARD LILLEHEIE: - Ekte menn barberer ikke tissen
ERLEND OG STEINJO: Humor-ekteparet
ØRJAN BURØE: Skremte moren med saueflokk.
MONA B.RIISE:Monas fem på topp
KARIN PARK: Krevde nakne menn på scenen
FURIA: Furia vurderte å legge opp
JOSTEIN PEDERSEN: - Har nok med eksen
TOM MATHISEN: Kongen av absurd humor
ELISABETH ANDREASSEN: Dansing døgnet rundt
INGAR HELGE GIMLE: Fra tøffing til sjarmtroll
HENRIK ELVESTAD: - Jeg er litt sjenert
KRISTIN SPITZNOGLE: - Jeg er en seksuell person
ESPEN THORESEN:Ikke bare moro.
ZAHID ALI: Mistet håret etter TV-stunt
JAN ERIK LARSSEN: Bånn gass døgnet rundt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere