Den amerikanske giganten TouchPoint Medical kjøper nå opp det lille norske gründerfirmaet som holder til i Tranby utenfor Drammen.

Prisen er hemmelig, men basert på lønnsomheten og veksten i selskapet, anslår bransjekjennere prisen til 30-50 millioner kroner.

- Når det gjelder pris, så har vi ikke anledning til å kommentere denne. Men aksjonærene var enige om at timingen var riktig og at selskapet har fått en langsiktig industriell eier som vurderes som et godt valg for videre utvikling av seskapet, sier økonomiansvarlig Jørgen E. Andersen til Nettavisen..

I 2017 omsatte Health Tech for 15,6 millioner, og hadde et overskudd på 3,3 millioner kroner.

Selskapet regner med at veksten og behovet for ressurser vil øke mer enn tidligere, og at hovedtyngden av de ansatte vil være lokalisert i Norge.

Health Tech ble startet for 14 år siden av gründeren Harald Lysdahl, og er eksperter på løsninger for å holde orden på legemidler ved sykehus og sykehjem.

Selskapets produkter brukes ved 35 sykehus og 40 kommunale institusjoner i i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Nylig fikk selskapet en kontrakt med syv sykehus i Sverige. Ifølge selskapet kjemper det nå om kontrakter i ni helseregioner i Sverige.

Narkotikaregnskap

Det norske gründerfirmaet har samarbeidet med den amerikanske giganten i lengre tid ved at Health Tech bruker medisinkabinetter fra det amerikanske selskapet i sine løsninger.

Legemiddelautomaten holder orden på hvilken sykepleier som har hentet hvilke medisiner. - Telling gjøres automatisk og narkotikaregnskapet er ferdig umiddelbart etter plukking, heter det i beskrivelsen.

TouchPoint har kjøpt 100 prosent av aksjene. Etter overtakelsen skal Health Tech fortsette som eget selskap med hovedkontor på Tranby, og bli nordisk regionskontor for TouchPoint.

- Health Tech vil fremover bli TouchPoint Medicals regionkontor i Norden og rapporterer til TouchPoint Medical Europe i Belgia, opplyser økonomiansvarlig Jørgen E. Andersen til Nettavisen.

Flere aksjonærer

Ifølge Proff.no har Health Tech AS ialt 16 aksjonærer, der Jørgen Andersens selskap IC Holding AS er største eier med 77,2 prosent av aksjene.

Gründer Lysdahls familieselskape Octopus Investment AS har 5,1 prosent av aksjene, mens resten er eid av ulike investorer innen medtech.

Verken selgerne eller kjøperne har foreløpig gått ut med opplysninger om prisen på selskapet.