NA24.no

Skar ned tusen hundrelapper

Sist oppdatert:
Tyver stakk av med et kunstverk som bestod av tusen hundrelapper.

Det ble hamret og banket på Galleri MGM på Frogner mandag. Glassmesteren måtte på besøk for å erstatte glasset som tyvene knuste i helgen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi skifter glassrute og lurer på om vi får noen flere opplysninger. Politiet har vært her og tatt avtrykk, forteller gallerist Marina Gerner-Mathisen til NA24.

Natt til siste utstillingsdag ble et av maleriene stjålet fra . Og det var ikke hvilket som helst kunstverk.

Verket «Relativ verdi» av Jan Christensen besto av tusen hundrelapper som var limt på et lerret og hengt på en ramme. Det ble skåret ned fra rammen i galleriet på Frogner. Et samlerektepar skal ha kjøpt verket til kostpris, det vil si til 100.000 kroner.

Ribbet juletreet
Galleriet har forsikring på alle utstillingene sine. Det er usikkert om kunstneren bruker forsikringspengene til å lage et nytt kunstverk i erstatning.

- Det er ett alternativ. Vi har ikke diskutert det ennå, sier Gerner-Mathisen.

- Kunstneren er trist og sjokkert. På en måte har kunstverket gått fra å være i en kunstsituasjon til å bli et objekt som er etterforsket av politiet, sier hun.

Magne Furuholmens juletre, som var pyntet med 14.000 kroner i sedler og mynter, ble ribbet på Oslo S i desember 2002. Furuholmen hengte hele honoraret på treet, mens Christensen hengte kunststipendet på veggen.

Verdi til himmels
Etter at Munchs berømte «Madonna» og «Skrik» ble stjålet i 2004, påstod kunststudenten Hammayu Rashid at han laget Munch-masker i gips iblandet aske fra «Skrik» og «Madonna». Det har i ettertid vist seg å bare være tøys. Maleriene kom til rette igjen.

Derimot har verdien på begge disse bildene og mange flere Munch-verk gått til himmels etter at maleriene ble stjålet fra museet.

- Det er ingen intensjon å lage noen kunsthappening fra vår side, sier gallerist Gerner-Mathisen.

Ved Sentrum politistasjon opplyses det om at det har vært åstedsundersøkelse på stedet.

- Nå må vi avvente og se om vi får flere opplysninger, sier politioverbetjent Knut Rykhus til NA24.

Ingen andre av verkene i galleriet ble stjålet. Hvis tyvene bare har vært ute etter pengene, er det ikke å regne som et kunsttyveri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere