*Nettavisen* Økonomi.

Skattedirektoratet sier ja til halv skatt i november

TIDLIGERE JULEGAVESHOPPING: For dem som ennå ikke har mottatt lønn for november, er det bare å skynde seg til sjefen eller lønningssjefen og be om halv skatt i november i stedet for i desember. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Mange års arbeid fra regnskapsbransjen krones med seier - Skattedirektoratet sier ja til halv skatt i november.

Etter mange års påtrykk fra Regnskap Norge sier norske skattemyndigheter endelig ja til en viktig endring av reglene for forskuddstrekk av skatt.

- Som kjent har alle lønnsmottakere halv skatt i desember slik at de får litt ekstra å handle for til jul. Frem til nå er det kun i desember-lønnen at arbeidsgivere har kunnet foreta halvt skattetrekk, uavhengig av om lønnen ble utbetalt sent eller tidlig i måneden. Flere lønnsmottakere har ytret ønske om havlt skattetrekk i november, men det har regelverket ikke åpnet for frem til nå, sier advokat i Regnskap Norge Per-Ole Hegdahl til Nettavisen.

Nå kan du handle julegaver når du vil - ikke når myndighetene mener det passer

Etter påtrykk fra Regnskap Norge har Skattedirektoratet nå uttalt at de ikke vil sanksjonere de som gjennomfører halvt skattetrekk i november, dette i påvente av at direktoratet har sagt at de vil endre forskriftene.

- Det viktige i denne saken er at de arbeidsgiverne som har utbetalt lønn medhavlt skattetrekk tidligere enn reglene åpnet opp for, nå blir lovlydige. Saken er et eksempel på at fornuften seiret til slutt, og at arbeidstakere nå kan handle julegaver når det måtte passe for dem og ikke når lovgiver mener det er riktig å handle, sier Hegdahl til Nettavisen.

- En stor glede

Regnskap Norge har som nevnt arbeidet med denne saken i mange år.

- Det er med stor glede vi endelig ser resultater av innsatsen, sier Hegdahl.

For dem som ennå ikke har mottatt lønn for november, er det bare å skynde seg til sjefen eller lønningssjefen og be om halv skatt i november i stedet for i desember.

Les også disse to sakene fra Nettavisen:
Du taper på halv skatt i desember
- Halv skatt i desember er bare tull

Her er hele gladmeldingen fra Skattedirektoratet:

«Halvt skattetrekk før jul

Skattedirektoratet har den siste tiden mottatt flere henvendelser med spørsmål om det er aktuelt å foreslå endringer i juletrekket for månedslønte. Etter skattebetalingsforskriften § 5-7-2 skal halvt trekk skje i desemberlønnen.

Skattedirektoratet har igangsatt et arbeid med å endre forskriften for å åpne for at halvt trekk kan foretas i november måned, i stedet for desember måned. Dette arbeidet vil ikke bli ferdigstilt i tide for utbetaling av lønn i november inneværende år.

På bakgrunn av det igangsatte arbeidet med endring av forskriften vil Skatteetaten i 2015 ikke foreta noen kontroll eller sanksjonering av arbeidsgivere som velger å utbetale lønn med halvt trekk i november, i stedet for desember.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag