NA24.no

Skatteetaten advarer mot epost-svindel


DENNE EPOSTEN ble sendt ut til flere mandag. - Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.
DENNE EPOSTEN ble sendt ut til flere mandag. - Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten. Foto: Skjermdump
Sist oppdatert:
- Slett eposten, råder Skatteetaten.

Har du i løpet av den siste tiden mottatt en epost underskrevet Skatteetaten med melding om at du er berettiget til å motta en skatterefusjon?

Det er dessverre ikke tilfellet, men heller et forsøk på svindel.

- Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, til Nettavisen.

Sensitiv dokumentasjon

Det er knappe fire uker siden Skatteetaten gikk ut med en pressemelding om det som omtales som et «phishing-forsøk», hvor hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel.

HELE RIST er kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.

Da hadde Skatteetaten fått en rekke meldinger om falske e-poster som ble sendt ut med melding om «skattmessig tilbakebetaling».

- Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post, står det i pressemeldingen.

Blir fortsatt sendt ut

Lignende e-poster, hvor det påstås at det er en skatteberegning for selvangivelsen fra inntektsåret 2017, blir fortsatt sendt ut.

I løpet av mandag har Skatteetaten fått rundt 50 henvendelser om at de har mottatt slike eposter.

Rist gjentar at mottakere av slike eposter bør slette den - uten å klikke på lenken eller gi fra seg sensitiv informasjon.

- Ingen mottar skatteoppgjøret nå. Folk har ikke levert skattemeldingen for 2017 ennå engang, og skatteoppgjøret kommer ikke før tidligst i juni, sier Rist.

Ordlyden i epostene kan variere. Dette er et eksempel på teksten i en slik svindel epost:

«Vi har funnet ut at du er berettiget til å motta en skatterefusjon 8.120 kroner. Skatteberegningen tar utgangspunkt i postene i selvangivelsen for inntektsåret 2017.»

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere