*Nettavisen* Økonomi.

Skatteetaten advarer mot svindelforsøk

SLIK SER EPOSTEN UT: Dette er et forsøk på svindel og vi ber alle om å slette e-posten, sier sikkerhetssjef i Skatteetaten, Svein Mobakken. Foto: (Moss Avis)

Falske eposter om skatterefusjon sendt ut til en rekke nordmenn.

MOSS (Moss Avis): – Skatteetaten har fått meldinger i dag om at det er sendt ut falske e-poster om skatterefusjon. Dette er et forsøk på svindel og vi ber alle om å slette e-posten, sier sikkerhetssjef i Skatteetaten, Svein Mobakken, til Moss Avis.

Ber om sensitiv informasjon

I e-posten står det «skatterefusjon» i emnefeltet, og mottakeren bes sende inn sensitiv informasjon etter å ha trykket på en lenke.

– Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder. Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere skjer innlogget, sier Mobakken.

– Sperr kort eller konti snarest

Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig, er rådet fra Skatteetaten. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg.

Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere tidligere utsendelser

– Vi er ikke alene om å bli brukt i svindelforsøk. Også banker og skatteetatene i Danmark og Sverige opplever å bli misbrukt på denne måten. Send gjerne suspekte e-poster til phishing@skatteetaten.no. Det gir oss mulighet for å oppdage nye varianter raskere, avslutter Mobakken.

Les flere saker fra Moss Avis her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.